Ένα βρέφος γεννήθηκε εν πλω, σε ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού της Μάλτας, αφού 136 αφρικανοί πρόσφυγες διασώθηκαν στα ανοικτά της νήσου χθες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το λιμενικό της Μάλτας διέσωσε 86 άνδρες, 43 γυναίκες και επτά παιδιά από ένα «ντίνγκι», ένα ελαφρύ πλεούμενο, περίπου 72 μίλια νότια της Μάλτας έπειτα από κλήση σε βοήθεια.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ένα βρέφος γεννήθηκε λίγη ώρα αφού οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο σκάφος του λιμενικού και ενώ αυτό έπλεε προς τις ακτές της Μάλτας.

Ανάμεσα στους αφρικανούς, οι οποίοι είχαν φύγει από τις ακτές της Λιβύης πριν από λίγες ημέρες, ήταν άλλο ένα νεογέννητο.

Περίπου 400 πρόσφυγες από την Αφρική, που υπέβαλαν αιτήσεις για να τους δοθεί άσυλο, έφτασαν στην Μάλτα μόνο μέσα στον Μάιο, κι οι αρχές στη νήσο έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας Καρμέλο Μιφσούντ Μπονίτσι προειδοποίησε τους κατοίκους της χώρας ότι αναμένεται ένα καλοκαίρι «δοκιμασιών», καθώς η συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στην κοντινή Λιβύη συνοδεύεται από την πλημμελή φύλαξη των συνόρων της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook