Τα κορίτσια του Ηροδότου κέρδισαν τον ΟΑΧ και κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος Κρήτης με 3-2 νίκες.

Η προπονήτρια του Ηροδότου, Δάφνη Σταυρακάκη μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Αθλητικό Μεσημέρι” με τον Μανώλης Θέμελη για την επιτυχία της ομάδας της Ν. Αλικαρνασσού, που έχει άλλωστε παράδοση στο γυναικείο μπάσκετ. 

Η Δ. Σταυρακάκη στάθηκε στη σειρά των τελικών με τον ΟΑΧ και το επεισοδιακό παιχνίδι των Χανιών, αλλά βέβαια στη μάχη για την άνοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει. 

Για την κατάκτηση του τίτλου από τον Ηρόδοτο

“Επιτέλους έγινε ο 5ος τελικός, μετά τα επεισόδια στον 4ο τελικό στα Χανιά, και τα καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Στο τελευταίο ματς είχαμε από την αρχή το προβάδισμα αν και είχαμε αποσυντονιστεί από όσα είχαν προηγηθεί.

Ήταν μία δύσκολη σειρά γενικά. Ήμασταν το φαβορί από την αρχή της, αφού είχαμε τερματίσει στην πρώτη θέση στην κανονική περίοδο όμως χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας και μετά το 0-2 είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, με την “πλάτη στον τοίχο”, να δείξουμε χαρακτήρα και να γυρίσουμε την σειρά και να πάρουμε τον τίτλο”.

Για την μάχη της ανόδου στην Α2

” Πήραμε τον τίτλο αλλά όχι και την άνοδο. Θα παλέψουμε στην Αθήνα στα μπαράζ ανόδου για να ανέβουμε κατηγορία. Στις 30 Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τα καταφέρουμε. Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο όπου πρέπει να βγούμε πρώτοι. Θέλουμε να παίξουμε στην Α2 και βήμα – βήμα πάμε για την άνοδο”.

Για το γυναικείο μπάσκετ και τον Ηρόδοτο

” Τα πράγματα είναι δύσκολο τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό μπάσκετ. Σε όλους τους τομείς. Θεωρώ οτι τώρα είναι ευκαιρία να βγούμε νέες κοπέλες αρκεί να δουλέψουν. Πρέπει να καταλάβουν όλες οτι με θέληση και δουλειά όλα γίνονται. Δεν χρειάζεται να μάθουν στον εύκολο τρόπο ζωής. Χτίζουμε κάτι καλό στον Ηρόδοτο που είναι μία παραδοσιακή δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ”.

Για τον κόσμο της ομάδας του Ηροδότου

” Ευχαριστούμε τον κόσμο για την βοήθειά του, ιδιαίτερα στον 5ο τελικό μας συμπαραστάθηκαν απίστευτα. Χάρηκαν με την επιτυχία μας και έδειξαν οτι ενδιαφέρονται και για μας”.

Για το φετινό πρωτάθλημα Κρήτης

” Είχε λίγες ομάδες, μόλις τέσσερις, και κατά συνέπεια λίγα ματς. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε σε φόρμα με μόλις ένα ματς τον μήνα. Δεν είναι εύκολο να βρεις τον ρυθμό σου έτσι. Μετά στα πλεϊ οφ έγινε το αντίθετο με συνεχόμενα ματς”.

Για το δικό της ντεμπούτο στους πάγκους

” Πρόκειται για μία νέα θέση για μένα,ενδιαφέρουσα και δελεαστική. Είναι διαφορετικά να προπονείς από οτι να παίζεις. Είναι πιο δύσκολο γιατί πρέπει να διαχειριστείς καταστάσεις και πρόσωπα. Με βοήθησε η εμπειρία μου ως παίκτρια. Πήραμε τον τίτλο και ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για μένα. Μακάρι να ανέβουμε και στην Α2. Είναι δύσκολο να κουμαντάρεις κορίτσια αν και δεν έχω κουμαντάρει άνδρες για να συγκρίνω”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook