Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA (Solar Dynamics Observatory) κατέγραψε στο φακό του την επιφάνεια του Ηλίου, παρουσιάζοντας τη συνεχή δραστηριότητα μια ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας, της οποίας η θερμότητα υπολογίζεται στους 600.000 βαθμούς Κελσίου.

Το βίντεο καλύπτει 24 ώρες ηλιακής δραστηριότητας, το οποίο καταγράφηκε την 25η Σεπτεμβρίου 2011. Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA έχει συλλάβει τις περισσότερες φωτογραφίες ηλιακών εξάρσεων και καταιγίδων τα τελευταία έτη.

Η διαστημική καταγραφή του Solar Dynamics Observatory της NASA έχει συμπέσει με μια περίοδο ασυνήθιστα υψηλής ηλιακής δραστηριότητας, κάτι που συνεπάγεται υψηλότερες θερμοκρασίες στη Γη.

Τα ισότοπα στους πάγους και τα δέντρα μας υποδεικνύουν πως η παρούσα υψηλή ηλιακή δραστηριότητα είναι 24η υψηλότερη τα τελευταία 9.300 έτη. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα του μαγνητικού πεδίου του Ηλίου θα μειωθούν στο μέλλον.

Αν και αυτό ακούγεται σαν καλή είδηση, οι αλλαγές στο ηλιακό μαγνητικό πεδίο θα μπορούσαν να αφήσουν τη Γη ευάλωτη σε μελλοντικές εκρήξεις των γαλαξιακών ακτινών. Επιπλέον, οι ηλιακές καταιγίδες ενδέχεται να είναι πιο βίαιες και αισθητές στο μέλλον.

Το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με τον Luke Barnard του Πανεπιστημίου του Reading, είναι ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα μειωθεί στο μέλλον, προκαλώντας την αύξηση των κοσμικών ακτινών κατά ένα συντελεστή 1,5 και τη Γη να βομβαρδίζεται από οκτώ μεγάλες ηλιακές εκρήξεις ανά αιώνα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook