Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση στη Αττική από αργά το απόγευμα. Η κυκλοφορία απαγορεύθηκε στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και στην οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, καθώς και στη Λεωφόρο Διόνυσου, μέχρι την Άνοιξη.

Στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το 4ο χλμ προς Θήβα, ενώ τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιονόπτωση σημειωνόταν και στην εθνικό οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας. Σε επιφυλακή βρισκόταν ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, σε περίπτωση που δημιουργούνταν προβλήματα στο οδόστρωμα. Επίσης, ελαφρά χιονόπτωση σημειωνόταν νωρίς το βράδυ στην Πεντέλη.

Στα βόρεια προάστια η χιονόπτωση είναι έντονη, καθώς προβλήματα εντοπίζονται ήδη στην Κηφισιά, την Εκάλη, το Μαρούσι, το Γέρακα, την Πεντέλη, τους Θρακομακεδόνες και το Μενίδι.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εκδόθηκε την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική, ίσως και ισχυρές στα βόρεια του νομού, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και μέσα και στην πόλη της Αθήνας.

Λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών επιβλήθηκε γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου και από το λιμάνι της Ραφήνας προς τις Κυκλάδες.

Στη βόρεια Ελλάδα

Στη βόρεια Ελλάδα, με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία στον Χορτιάτη και στο δρόμο για το νοσοκομείο «Παπανικολάου», ενώ προβλήματα παρουσιάζονταν και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Στα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα χιόνιζε και αλυσίδες χρειάζονταν τα οχήματα που κινούνταν μέσω Βίγλας και Βιτσίου και ορεινά του νομού Φλώρινας.

Το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Ο καιρός της Τρίτης

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την Τρίτη (8-3-2011) οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, αλλά κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός. Στα ανατολικά και τα νότια όμως οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη, ακόμη και σε νησιωτικές περιοχές.

Ειδικότερα για την Αττική, το βράδυ της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια του νομού. Την Τρίτη και την Τετάρτη υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμη και στην πόλη της Αθηνας.

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται με τα τακτικά και ενδεχομένως με έκτακτα δελτία της ΕΜΥ.

protothema.gr