Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην περιοχή του Βασιλικού στην Εύβοια από το διπλό φονικό που έγινε χθες το πρωί, όταν ένας 40χρονος πήρε την καραμπίνα χωρίς λόγο και εκτέλεσε τον 54χρονο γείτονά του και στη συνέχεια με το ίδιο όπλο τον 25χρονο γιο του.

Ο 40χρονος, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν πολλές ώρες κλειδωμένος στο σπίτι και είναι άγνωστο αν ακολουθούσε τη φαρμακευτική του αγωγή.

Η άδεια για την καραμπίνα που είχε θα έπρεπε να είχε ανανεωθεί από το 2005, ενώ στο σπίτι έμενε μαζί με τους γονείς του. Πάνω αυτός και κάτω ο πατέρας με τη μητέρα του.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι θύτης και θύματα έκαναν μαζί Πάσχα στην αυλή, αφού οι δύο οικογένειες είχαν πάρα πολύ καλές σχέσεις.

Πώς έγινε το διπλό φονικό

Κυριακή, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί. Ο 40χρονος παίρνει την καραμπίνα και κατεβαίνει στο ισόγειο του σπιτιού. Ένα από τα πιθανά σενάρια θέλει αρχικός στόχος να είναι οι γονείς του, αλλά εκείνη την ώρα απουσιάζουν στην εκκλησία.

Ο 40χρονος με το όπλο στα χέρια βγαίνει στην αυλή. Στο διπλανό σπίτι ακριβώς βλέπει στη βεράντα τον 54χρονο γείτονά του και τον πυροβολεί. Ο 54χρονος σωριάζεται νεκρός. Μέσα στο σπίτι είναι η γυναίκα του, ο 25χρονος γιος και η 22χρονη κόρη του. Ο γιος πετάγεται έξω να δει τι συμβαίνει. Σκύβει πάνω από τον πατέρα του και τότε δέχεται τον πυροβολισμό στην πλάτη από τον 40χρονο, που φεύγει και κλείνεται στο σπίτι του.

Ακολουθεί πανικός. Μάνα και κόρη ουρλιάζουν φωνάζοντας βοήθεια, ενώ όλη η γειτονιά είναι στο πόδι από τους πυροβολισμούς. Κανείς ακόμα δεν ξέρει ποιος πυροβόλησε. Το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που φθάνει στο σημείο παίρνει τον 25χρονο, που είναι ακόμη ζωντανός, αλλά δυστυχώς δεν θα προλάβει να φθάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Η αστυνομία, που έχει φθάσει στο σημείο, προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για το τι έγινε. Κάποιος γείτονας τους ενημερώνει για τον 40χρονο. Οι αστυνομικοί λίγα λεπτά μετά οργανώνουν επιχείρηση και μπαίνουν στο σπίτι. Ο 40χρονος τους περιμένει στο δωμάτιό του ήρεμος. Δίπλα του είχε το φονικό όπλο. «Αν είχα σφαίρες, θα σκότωνα και εσάς…» είπε στους αστυνομικούς, όταν του περνούσαν τις χειροπέδες.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook