Τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό spot-μήνυμα που θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και θα συμβάλλει στην πρόληψη αναπαραγωγής και των εστιών μολύνσεων των κουνουπιών με χρήσιμες, απλές και υλοποιήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες, παρήγαγε η Περιφέρεια Κρήτης.

 Μάλιστα σύμφωνα με την ηγεσία της Περιφέρειας το πρόγραμμα πρόληψης-καταπολέμησης του κουνουπιών άρχισε πολύ έγκαιρα φέτος και εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργο Πιτσούλη,  «εκτός από την έγκαιρη ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών απαιτείται και η ενεργοποίηση-συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Μέσα από το τηλεοπτικό σποτ όπου πρωταγωνιστούν παιδιά δίνονται χρήσιμες, πρακτικές και σαφής συμβουλές που εύκολα μπορούμε να ακολουθήσουμε όλοι μας προστατεύοντας έτσι τις οικογένειές μας. Επιλέξαμε παιδιά να πρωταγωνιστήσουν επειδή έχουν ένα μοναδικό τρόπο στο να επικοινωνούν με μας του μεγάλους» .

Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης «ήδη και άλλες Περιφέρειες από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν ζητήσει να τους δώσουμε το δικαίωμα να προβάλλουν το σποτ στις περιοχές τους».

Εξάλλου σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Καμπάνη, βάσει στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) κάθε χρόνο 650 εκ. άνθρωποι νοσούν από ελονοσία.

«Αποφασίσαμε να παράγουμε ένα τηλεοπτικό μήνυμα για την εξουδετέρωση των εστιών, που γεννούν και αναπτύσσονται τα κουνούπια. Αυτό σε συνδυασμό με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που εφαρμόζει με τους ψεκασμούς η Περιφέρεια σε όλο το νησί, πιστεύουμε ότι θα συνδράμει περισσότερο και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από κάθε άλλη χρονιά».

-Ιστοσελίδα απ’ όπου μπορείτε να ‘κατεβάσετε’ το σποτάκι της Περιφέρειας Κρήτης για την καταπολέμηση-πρόληψη των κουνουπιών το οποίο μπορείτε να προβάλλεται όποτε εσείς επιθυμείτε δωρεάν: http://www.sendspace.com/file/gdvlzi

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook