Mε  επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή   μαθητών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  της Κρητικής Διατροφής  που διοργανώθηκε στο Νεώριο του Μόρο, από το Γραφείο Πρόληψης και Προαγωγή  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την 14μελή  ομάδα εθελοντών Διαιτολόγων , τους chef της σχολής εκπαίδευσης Hotelier και τον chef και Πρόεδρο του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας κ. Αποστολάκη και εταιρείες κρητικών προϊόντων.

Δεδομένου ότι η ποιότητα της διατροφής σήμερα έχει επηρεαστεί αρνητικά από τους έντονους ρυθμούς και την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα τη συνεχή έξαρση χρόνιων προβλημάτων υγείας, το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιήθηκε πιλοτικά φέτος σε εφτά (7) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Χανίων, ( 2ο, 5ο, 6ο, 8ο,10ο, 1ο Σούδας, 2ο Μουρνιών),  επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα για επιστροφή στην παραδοσιακή Κρητική Διατροφή, η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον υγιεινά διατροφικά πρότυπα ανά τον κόσμο. 

Η εκδήλωση περιελάμβανε:

- Παρουσιάσεις σε ειδικούς πάγκους , κρητικών  προϊόντων ( αλεύρι, λάδι, λαχανικών, φρούτων, βοτάνων, χαρούπι, τυροκομικών κ.λ.π)

- Παρουσιάσεις με video-projector

- Ομιλίες-Χαιρετισμούς

- Παιχνίδια (ενεργητική-βιωματική μάθηση)

- Προετοιμασία   μικρογευμάτων  με βάση την κρητική διατροφή

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, η αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής  Χρυσούλα. Χατζηδάκη, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Ποντικάκης.

Ο Δήμος Χανίων ευχαριστεί όλους εκείνους που συντέλεσαν στην επιτυχία του προγράμματος και συγκεκριμένα:

-Την Εθελοντική ομάδα Διαιτολόγων: Αρχοντάκη Ειρήνη, Βουτσαδάκη Ελπίδα, Καρδαμάκη Ασημένια, Κατεχαράκη Αντώνη,  Κόρακα  Ευαγγελία , Λουκάκη Μαρία, Μακρατζάκη  Χριστίνα, Μπονατάκη Μαρία, Παπαδογιάννη Κων/να, Πατεράκη Μελίνα, Πετράκη Γεωργία, Τελιοπούλου Χαρούλα, Τσεπέτη Αιμίλιο, Τσικαλάκη Ειρήνη.

-Τη σχολή εκπαίδευσης Hotelier για το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε στα   παιδιά.

-Το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας και τον κ. Αποστολάκη για το κέρασμα που επιφύλαξε και τις κρητικές συνταγές του

-Τους Μύλους Κρήτης, το νερό- Σαμαριά, τον κ. Ντερμανάκη – Λευκορήτικο Μέλι, την εταιρία Χιωτάκη,  το κτήμα Terra Greta,  την Μελισσοκομική Συνεργασία, τα  Τυροκομικά προϊόντα Κωστάκης, το Βοτανικό Πάρκο Κρήτης, τον Συνεταιρισμό «Κορμό». (ΑΣΕΑ) .