Νομική συνέχεια στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ που οδήγησε πολλά νοικοκυριά και επενδυτές στην απώλεια χρημάτων τους.

Την πόρτα του ανακριτή πέρασαν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, η σύζυγος και η κόρη του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, προκειμένου να καταθέσουν για αδικήματα που έχουν σχέση με τα χρήματα που έχασαν δεκάδες επενδυτές επενδύοντας σε προϊόντα του ομίλου ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

Η σύζυγός Μαρία και η κόρη Όλγα Ψωμιάδη, λογοδοτούν για τις ίδιες κατηγορίες που βαρύνουν τον Παύλο Ψωμιάδη ( απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα) καθώς ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου.

Σε βάρος των δύο γυναικών, ο ανακριτής εξέδωσε λίγο πριν τις γιορτές διάταξη απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ με απόφαση του Πρωτοδικείου παραμένει σε ισχύ διάταξη που απαγορεύει κάθε μεταβολή περιουσιακής κατάστασης της οικογένειας Ψωμιάδη, μέχρι του ποσού των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Υνθυμίζεται, ότι ο πρόεδρος του ομίλου, Παύλος Ψωμιάδης, είναι προσωρινά κρατούμενος για την ίδια υπόθεση. Η προφυλάκισή του αποφασίσθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έπειτα και από την επεισοδιακή απολογία του.

Κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή τον είχαν προπηλακίσει άνθρωποι που έχασαν συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δηλώνοντας εξοργισμένοι για την απαξιωτική, όπως τη χαρακτήρισαν, συμπεριφορά του επιχειρηματία προς τους ίδιους.

Πολλοί επενδυτές οι οποίοι διεκδικούν τα χρήματά τους και με προσφυγές στα αστικά δικαστήρια, συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην Ευελπίδων. Έχουν δηλώσει και παράσταση πολιτική αγωγής στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί αίτηση του Παύλου Ψωμιάδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με αυτή των περιοριστικών όρων.

enet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook