Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε την Δευτέρα ότι οι εξεγερμένοι απέρριψαν την προσφορά του Μουάμαρ Καντάφι να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη βουλή της χώρας προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση για τους όρους που θέτει προκειμένου να παραιτηθεί.

Το Aλ Τζαζίρα ανέφερε ότι πηγές στο προσωρινό συμβούλιο των αντικαθεστωτικών δήλωσαν στον ανταποκριτή του στη Βεγγάζη, πως η προσφορά απορρίφθηκε διότι θα ισοδυναμούσε με μια \”έντιμη\” έξοδο για τον Καντάφι και θα \”προσέβαλε\” τα θύματά του.

Εξάλλου, το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως ο Καντάφι ήθελε εγγυήσεις για την προσωπική ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του και την δέσμευση ότι δε θα δικαστούν, ενώ έστειλε τον πρώην πρωθυπουργό, Τζαντάλα Αζούζ Τάλχι, να συναντηθεί με τους εξεγερμένους και να προτείνει να υπάρξει μια συνέλευση στο γενικό λαϊκό κογκρέσο -τη βουλή της χώρας- προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής.

Η προσφορά προέβλεπε την παράδοση της εξουσίας από τον Καντάφι σε μια επιτροπή που θα σχηματιζόταν από το γενικό λαϊκό κογκρέσο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook