Με συνδιοργανωτές τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η  τοπική ομάδα BEST Chania, μία εκ των 93 τοπικών ομάδων του φοιτητικού οργανισμού BEST (Board of European Students of Thechnology), οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ισάριθμα πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποίησε στην πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά, από τις 25 έως τις 27 Μαΐου 2012, τον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής.

Οκτώ ομάδες φοιτητών μηχανικών από όλη την Ελλάδα, έχοντας προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στις πόλεις τους (Αθήνα – ΕΜΠ, Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ, Πάτρα – Πανεπιστήμιο Πατρών, Χανιά – Πολυτεχνείο Κρήτης), διαγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες: Team Design (σχεδίαση – υλοποίηση μηχανικής κατασκευής) και Case Study (αναζήτηση – διατύπωση βέλτιστης λύσης σε ένα δεδομένο πρόβλημα), με σκοπό την πρόκρισή τους στην τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, από 1 έως 8 Αυγούστου 2012.

Στον χαιρετισμό της, η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο διαγωνισμός αυτός έχει γίνει πλέον θεσμός, αποσκοπώντας στην πρακτική εφαρμογή των γνώσεων των φοιτητών και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ομαδικότητάς τους».

Με τον τρόπο αυτό – συνέχισε –  τονίζουν τη σημασία της συνεργασίας των μελών της επιστημονικής κοινότητας ως βασικού στοιχείου εκπαίδευσης και αγωγής και προωθούν τη σύνδεση των Πολυτεχνείων με την κοινωνία».

«Στην τελευταία αποβλέπει και η Δημοτική Αρχή των Χανίων βέβαιη για τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για το Πολυτεχνείο και τους πολίτες. Δεσμευόμαστε λοιπόν να σταθούμε αρωγοί σε πρωτοβουλίες με ανάλογες επιδιώξεις ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία σε κάθε μορφή της, στηρίζοντας δράσεις όπως αυτές που αναλαμβάνουν τα μέλη του Συλλόγου BEST, κατέληξε η κα Χατζηδάκη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη εκ μέρους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ ο αντιπρόεδρος Νίκος Βλαζάκης και ο Αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεόδωρος Μαρκόπουλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook