Ανακοίνωση αναφορικά με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του κινήματος.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ \”εκμεταλλευόμενο τις νέες συγκυρίες και συνθήκες που διαμορφώθηκαν προτείνει την αναθεώρηση  της δανειακής σύμβασης\”.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

\”Η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές στις 6 του Μάη του 2012  δείχνει την ωριμότητα και τον πατριωτισμό του κινήματος. Οι άλλοι κομματικοί σχηματισμοί δεν θέλησαν να συμμορφωθούν στην εντολή του λαού για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα οδηγούσε τη χώρα στο δρόμο της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης.

Αντίθετα φάνηκε πως  είχαν θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση  με μικροκομματική και παλαιοκομματική  σκέψη των εκλογικών τους ποσοστών. Η υστερόβουλη αυτή σκέψη προκαλεί  ένα πλαστό σκηνικό με συνέπειες τη δημιουργία νέου πολιτικού δίπολου  , πολιτική παλινωδία, αμετροέπεια και την  αλήστου μνήμης υποσχεσιολογία.

Ζητούν την πρωτιά και την καθαρή λύση χωρίς σαφές και καθαρό πρόγραμμα. Αντιμετωπίζουν με εγκληματική  πολιτική προχειρότητα  και πολυγλωσσία τα υπαρκτά και απειλητικά για το μέλλον της χώρας προβλήματα .

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο  κόμμα που τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα πρόταξε στο κομματικό το εθνικό συμφέρον. Είναι το κόμμα που πλήρωσε  πολύ ακριβά την προσπάθεια να δημιουργήσει  τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα για τη διάσωση της χώρας  από το χείλος του γκρεμού που την είχαν οδηγήσει οι πολιτικοί χειρισμοί εκείνων που σήμερα εμφανίζονται και πάλι εθνοσωτήρες. Είναι το κόμμα που έχει προτείνει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και την οριστική υπέρβαση του μνημονίου.

Το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε μία οργανωμένη πρόταση για την αναθεώρηση των  δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, των όρων που έχουν αρνητική επίπτωση, τροφοδοτούν την ύφεση, μειώνουν το εισόδημα, μειώνουν τη ζήτηση και αναπαράγουν τον φαύλο κύκλο. Δεν είναι τυχαία η πρόσκληση του Προέδρου του κινήματος  του Ευάγγελου Βενιζέλου από τν νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για να ακούσει τις προτάσεις και να τις υιοθετήσει στο μεγαλύτερο μέρος τους. Δεν μπορεί να παραβλεφτεί το γεγονός ότι τα 27 ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα αποδέχτηκαν τη συνεργασία για την υλοποίηση των προτάσεων του κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλευόμενο τις νέες συγκυρίες και συνθήκες που διαμορφώθηκαν προτείνει την αναθεώρηση  της δανειακής σύμβασης  και ιδιαίτερα

•Μειωμένο και βιώσιμο χρέος, μειωμένους τόκους, εξασφαλισμένο δάνειο με παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής  και δυνατότητα να πέσουν λεφτά στην αγορά για επενδύσεις και απασχόληση.

•Διατήρηση του ύστερα από τιτάνιους αγώνες των εργαζομένων του  καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων, που  τροποποιήθηκε ύστερα από  την τρόικα σε αγαστή συνεργασία με ορισμένους επιχειρηματικούς ελληνικούς κύκλους.

•Διοχέτευση μέσα από τη δανειακή σύμβαση στην αγορά και στις επιχειρήσεις  ρευστού χρήματος για την τόνωση της απασχόλησης,

•Ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων

•Μετατροπή του αναπτυξιακού πακέτου  της Ευρωπαϊκής Ένωσης από λόγια σε πράξη

•Κοινωνικό ταμείο για άμεσα μέτρα  για την αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τους νέους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η εγγύηση για τη δημιουργία μιας κεντροαριστερής Κυβέρνησης , για την αυτοδυναμία της χώρας, την δημοσιονομική ανάτασή της και την ολοκληρωμένη ανάπτυξη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook