Δύο μουσικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Ημέρες Ρεθύμνου\”

Α) Συναυλία \”Λαούτων Ζυγιά\”. Δύο μουσικοί συμπράττουν για να δημιουργήσουν μία ζυγιά με λαούτα.Ο Στέλιος Συκάκης και ο Δημήτρης Σιδερής επιχειρούν να αναδείξουν το κρητικό λαούτο ως σολιστικό όργανο, ακολουθώντας την μέχρι σήμερα διαμορφωμένη τεχνική και εξελίσσοντας την, με αφετηρία ρεπερτόριο των πρωτομαστόρων της κρητικής μουσικής. Δια μέσου της ενορχήστρωσης και της δημιουργικής εκμετάλλευσης του πλούσιου ηχητικού εύρους των κρητικών λαούτων προκύπτει ένα ιδιαίτερο μουσικό “χρώμα”.

Β) Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης με τον Δημήτρη Στεφανάκη και την Μαρίτζια Κατσούνα σε μια μουσική παράσταση όπου θα παρουσιάσουν κομμάτια από την νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μαυρομανωλάκη που θα κυκλοφορήσει σύντομα καθώς και επιλογές από τις παραδόσεις όλης της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της μεσογείου καθώς επίσης και την σύγχρονη μουσική σκηνή.

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης “Ημέρες Ρεθύμνου”, που οργανώνονται από τον Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook