Μπορεί η Κριστιν Λαγκάρντ να «απολογήθηκε» στους Έλληνες μέσω Facebook, μετά τις σκληρές δηλώσεις της στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, ωστόσο, η οργή των Ελλήνων δεν έχει ακόμα ξεθυμάνει, όπως φαίνεται και από τα σχόλια στο προφίλ της επικεφαλής του ΔΝΤ, στην γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από το Σάββατο και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, περισσότερα από 21.300 σχόλια έχουν αναρτηθεί κάτω από την απάντηση – απολογία της κ. Λαγκάρντ, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από Έλληνες χρήστες.

Υπενθυμίζουμε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε δηλώσει στην εφημερίδα ότι έχει έρθει η ώρα οι Έλληνες να πληρώσουν τους φόρους τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: \”Μην περιμένετε καμία συμπάθεια\”, ενώ επισήμανε ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά του Νίγηρα, γιατί χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης, εκατοντάδες Έλληνες \”έλουσαν\” το προφίλ της Κριστίν Λαγκάρντ με σχόλια, εκφράζοντας την οργή τους και την αγανάκτησή τους στην Γαλλίδα εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Απαντώντας στις επικρίσεις, η κυρία Λαγκάρντ επιχείρησε να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξηγώντας ότι η θέση της είναι πώς «ειδικά οι προνομιούχοι, θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους».

Και μπορεί να έχουν περάσει τρεις ημέρες από την ανάρτηση της απάντησης της Κριστίν Λαγκάρντ στο Facebook, όμως η «εισβολή» Ελλήνων αλλά και ευρωπαίων «Αγανακτισμένων» στο προφίλ της δεν λέει να σταματήσει και κάθε λίγα λεπτά ένα καινούριο σχόλιο έρχεται για να υπενθυμίσει στην κ. Λαγκάρντ το πόσο ατυχείς ήταν οι δηλώσεις της στην Guardian.

Τα παρακάτω σχόλια είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στο προφίλ της κυρίας Λαγκάρντ:

-«Το μονο που σε νοιαζει μωρη κακασχημη για την Αφρικη ειναι να παραμεινει οπως ειναι για να την κανετε κουμαντο. Αυτο θελεις να κανεις και την Ελλαδα ,να την κανεις Αφρικη για να την κανεις κουμαντο.Σου ευχομαι, απο βαθεια μεσα μου,τα τελευταια χρονια τις ζωη σου να τα περασεις,που απο οτι βλεπω δεν ειναι και πολλα,στα νοσοκομεια και στα γειροκομεια παρατημενει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ…….Αλλα μην ανησυχεις θα σου δωσω και 300 ευρω το μηνα να περνας….ΘΑ καλοπερασεις»

-« Σιγά που σε νοιάζει για τα παιδάκια του Νίγηρα. 50 χρόνια προοθείτε την δυστυχία και την πείνα για να πουλάτε τα όπλα σας και τα φάρμακά σας στους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους και να τους κλέβετε το πετρέλαιο και τα διαμάντα που θα φορέσεις εσύ για να είσαι σικ. Ελπίζω πραγματικά να υπάρχει κάτι χειρότερο από την κόλαση ειδικά για ανθρώπους σαν κι εσάς. Τομάρια-κτήνοι-βιαστές ανθρώπινων παιδικών ψυχών. Εύχομαι οι καημένες ψυχούλες όλων των νεκρών από την πείνα και την κακοποίηση παιδιών να σας κυνηγάνε κάθε βράδυ στον ύπνο σας.»

-«you are an hypocrite. you care about nigerian children??? I\’m sure you don\’t care about children in Nigeria more than Cruela de Ville cared about puppies. In fact you are her mean sister.»

-«I invite you for one week in Greece to taste the Greek spirit!!!! I must do something good for my soul»

-«μανταμ λανγκαρτ εχετε δικιο,ολοι γνωριζουν οτι οι ελληνες αποικιοκρατες ευθυνονται για την πεινα και τη δυστυχια στο νιγηρα και τις αλλες χωρες της δυτικης αφρικης»

Σημειώνεται ότι εκτός από την σελίδα της κ. Λαγκάρντ στο Facebook, οι Έλληνες βγάζουν την οργή τους και μέσω μιας νέας σελίδας που έχει δημιουργηθεί, ειδικά αφιερωμένη στην επικεφαλής του ΔΝΤ, με τίτλο: \”Οι Έλληνες είμαστε κατά της Λαγκάρντ\”. Μάλιστα μέχρι στιγμής η σελίδα στον ιστότοπο του Facebook έχει συγκεντρώσει περισσοτέρους από 4.000 «οπαδούς».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook