Τραγικό θάνατο από τις φλόγες που τύλιξαν εμπορικό κέντρο στο Κατάρ βρήκαν 19 άνθρωποι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Κατάρ, 13 από τα θύματα στο εμπορικό κέντρο ήταν παιδιά.

Τέσσερις νεκροί ήταν Ισπανοί υπήκοοι, τρεις από τη Νέα Ζηλανδία και ένα παιδί ήταν από τη Γαλλία.

Η αιτία της πυρκαγιάς – που πιστεύεται ότι ξεκίνησε στο νηπιαγωγείο του κέντρου – είναι υπό διερεύνηση. Το villagio, σύμφωνα με το BBC είναι ένα δημοφιλές εμπορικό κέντρο στο μικρό κράτος του Κόλπου. Το εμπορικό κέντρο – το οποίο άνοιξε το 2006 – έχει ένα σινεμά, ένα ξενοδοχείο και ένα θεματικό πάρκο σε στυλ Βενετίας.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 11:00 τοπική ώρα (08:00 GMT) της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών ο σεΐχης του Κατάρ Nasser Al-Thani.

Πιστεύεται ότι άρχισε από το νηπιακό σταθμό και σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες πληροφορίες έπρεπε να σπάσουν την οροφή για να διασώσουν τα παιδιά που παγιδεύτηκαν σε μια σκάλα, όταν αυτή κατέρρευσε.

Ήταν όμως πολύ αργά για να σώσουν επτά νεαρά κορίτσια και έξι αγόρια που πέθαναν μαζί με τέσσερις από τους δασκάλους τους, σύμφωνα με αναφορές.

Τέσσερα από τα παιδιά που πέθαναν ήταν ισπανικής καταγωγής, δήλωσε αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών στη Μαδρίτη, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο Παρίσι, ο υπουργός αρμόδιος για τη γαλλική ομογένεια, Yamina Benguigui, είπε ότι ένα τριών ετών παιδί πέθανε στην πυρκαγιά γαλλικά.

Ο Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας κ. John Key επιβεβαίωσε αργότερα ότι τρεις από τους νεκρούς ήταν παιδιά Νεοζηλανδών. Δύο αξιωματούχοι της πολιτικής άμυνας – λέγεται ότι είναι πυροσβέστες – ήταν επίσης ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ. Όλα τα θύματα πέθαναν από ασφυξία, σύμφωνα με αναφορές.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook