Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Σήφης Αναστασάκης ο οποίος θα συναντηθεί στις 11 το πρωί με τον υπουργό Υγείας κ. Χρήστο Κίττα, για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας.
Σε επιστολή του λίγο πριν τη συνάντηση με του με τον Υπουργό ο κ. Αναστασάκης αναφέρει:


"κ. Υπουργέ

Σας ευχόμαστε καταρχήν επιτυχή άσκηση και των νέων καθηκόντων σας, όπως άλλωστε εγγυάται η ευδόκιμη προϋπηρεσία σας στον πανεπιστημιακό χώρο.
Θεωρούμε υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε σχετικά με μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία λήφθηκε παραμονές των πρόσφατων εθνικών Εκλογών με ευθύνη του προκατόχου σας.

Ενώ υπήρχαν επανειλημμένες, προφορικές και γραπτές διαβεβαιώσεις ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας δεν επρόκειτο να θιγεί με τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία - τουλάχιστον σε ότι αφορά τις τέσσερις βασικές κλινικές του - οι εξελίξεις υπήρξαν τελείως διαφορετικές.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου σύμφωνα με τον οποίο οι θέσεις ιατρών μειώνονται από 34 σε 28. Τούτο σημαίνει ότι το Νοσοκομείο της μεγαλύτερης πόλης του νομού Λασιθίου, το μοναδικό νοσοκομείο της Νότιας Κρήτης, το οποίο εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενών, οδηγείται σε κατάργηση.

Η κοινωνία της Ιεράπετρας αισθάνεται αγανάκτηση, θυμό και οργή για την παρούσα εξέλιξη η οποία οδηγεί σε τεράστιους κινδύνους υγείας τη ζωή των μελών της.

Δυστυχώς, τα αρνητικά αυτά συναισθήματα, είναι απολύτως αιτιολογημένα. Αφενός για το ίδιο το γεγονός της υποβάθμισης του Νοσοκομείου, αφετέρου για τον εμπαιγμό και την αφερεγγυότητα του δημοσίου λόγου. Δύο χρόνια τώρα η τοπική κοινωνία ζει μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση με τις πληροφορίες να μιλούν για κατάργηση, τους φορείς και τους πολίτες να οδηγούνται σε δυναμικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες και τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας να διαψεύδουν και να δεσμεύονται για την λειτουργία των τεσσάρων βασικών κλινικών όλο το μήνα.

Να σημειωθεί πως ο καταγγελλόμενος οργανισμός ουδεμία σχέση έχει με την πρόταση του Νοσοκομείου αλλά και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, όπως εγγράφως αποδεικνύεται.

Προκειμένου να αποτραπούν μείζονες κοινωνικές αντιδράσεις, παρακαλούμε στο πλαίσιο της αρμοδιότητας σας, να λάβετε θέση και να δηλώσετε δημοσίως ότι ο παρών απαράδεκτος Οργανισμός δεν θα ισχύσει όπως έχει ήδη συμβεί και με άλλους που παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα.

Ειλικρινά λυπάμαι για την εξέλιξη αλλά πρέπει να σας αναφέρω πως δεν υπάρχει άλλη ορατή εξέλιξη από την απόσυρση της απόφασης, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω έκρηξη του λαού της Ιεράπετρας.