Σε 110.000 ευρώ ανέρχονται οι ζημιές, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8:05 το βράδυ της Κυριακής στους \”Μύλους Κρήτης\”.

Η φωτιά κατέστρεψε αποθήκη με ζωοτροφές, ενώ επί τόπου είχαν σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 18 άνδρες, που έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη ενώ διενεργείται προανάκριση.

Οι \”Μύλοι Κρήτης\”

Σε ανακοίνωσή τους οι \”Μύλοι Κρήτης\” ευχαριστούν όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής σε αποθήκη της εταιρείας, ζητούν συγνώμη απο τους Σουδιανούς για την αναστάτωση που προκλήθηκε και όπως επισημαίνουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε απο αυτανάφλεξη πρώτης ύλης ζωοτροφών.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής :

\” Οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ευχαριστούν δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που προέκυψε την Κυριακή 6 Μαρτίου σε μία από τις αποθήκες της εταιρίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση μας με την αποστολή στόλου οχημάτων και μεγάλης δύναμης πυροσβεστών, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κάτω από τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που δημιουργούσε ο πυκνός καπνός.

Χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ με την πολύωρη παραμονή τους στο χώρο εξασφάλισαν την αποτροπή αναζωπύρωσης. Εξίσου σημαντική ήταν και η συνδρομή του Δήμου Χανίων και του Ερυθρού Σταυρού τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

Επιπλέον, οι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ ζητούν συγγνώμη από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Σούδας για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Η εταιρία, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την κοινότητα της Σούδας από το 1928 οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία της στο λιμάνι, θέλει να διαβεβαιώσει τους κατοίκους της Σούδας ότι λαμβάνει πάντοτε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη προστασία τόσο για τους κατοίκους όσο και για το περιβάλλον της περιοχής.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προέκυψε από αυτανάφλεξη πρώτης ύλης ζωοτροφών που βρίσκονταν στην συγκεκριμένη αποθήκη και η οποία οφείλεται στα χαρακτηριστικά του υλικού που παραδόθηκε από τον προμηθευτή της πρώτης ύλης. Η πυρκαγιά, η οποία δεν επεκτάθηκε εκτός της αποθήκης, δημιούργησε περιορισμένες φθορές, ενώ η λειτουργία του εργοστασίου δεν επηρεάστηκε.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook