Στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου (ΔΕΥΑΑΝ) πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου Προέδρου της ΔΕΥΑΑΝ κ. Νίκου Πάγκαλου από τον απερχόμενο πρόεδρο της επιχείρησης και νυν Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ κ. Γιάννης Πεδιαδίτης καθώς και υπάλληλοι της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΝ κ. Πάγκαλο και τόνισε ότι \”O νέος πρόεδρος ασχολείται πολλά χρόνια με τα κοινά, έχει εμπειρία στα δημοτικά πράγματα καθώς επίσης και μια πρόσφατη επιτυχημένη θητεία ως Πρόεδρος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου και όλη αυτή η πολύχρονη πείρα που έχει θα φανεί πολύ χρήσιμη στη ΔΕΥΑΑΝ\”. Ο Δήμαρχος πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Πάγκαλος είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθεί στη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε και έχει να προσφέρει πολλά πράγματα τόσο στις ανάγκες του παλιού δήμου Αγίου Νικολάου όσο και στις ανάγκες που θα παρουσιαστούν στο νέο διευρυμένο Δήμο. Το επίπεδο οργάνωσης και οι διαφορές που υπάρχουν μετά τη συνένωση των Δήμων είναι μεγάλα και γιαυτό είναι ευτύχημα για όλο το Μιραμπέλλο που αναλαμβάνει η ΔΕΥΑΑΝ την οργάνωση σε επίπεδο ύδρευσης και άρδευσης, διότι πρόκειται για μια επιχείρηση που είναι πολύ καλά οργανωμένη, διαθέτει έμπειρο προσωπικό, με τεχνογνωσία, μακρά πορεία κα πολύ σοβαρά αποτελέσματα. Ο κ. Κουνενάκης ενημέρωσε τον κ. Πάγκαλο σχετικά με τις προτάσεις έργων που έχουν υποβληθεί στο ΕΣΠΑ αλλά και για άλλες που ετοιμάζονται να υποβληθούν και αποτελούν έργα πνοής για τις ανάγκες του Κάτω Μιραμπέλλο, του παλιού Δήμου Αγίου Νικολάου, της Νεάπολης και του Βραχασίου. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΝ κ. Πεδιαδίτης καλωσόρισε κι εκείνος με τη σειρά του το νέο πρόεδρο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ενώ τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα πάνε καλά όπως και με τους προηγούμενους προέδρους. Η υπηρεσία είναι πάντα θετική σε προσφορά έργου στο κοινό σύνολο αλλά όπως επεσήμανε ο κ. Πεδιαδίτης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΑΝ είναι πάρα πολλά γιατί με το νέο σύστημα του Καλλικράτη είναι δεδομένο πλέον ότι η επιχείρηση πρέπει να δραστηριοποιηθεί σε πολλές περιοχές ταυτόχρονα ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα και το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή δε δύναται να τις καλύψει .

Ο νέος πρόεδρος κ. Πάγκαλος Νίκος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και του εμπιστεύτηκε αυτή την υγιή επιχείρηση. «Η ΔΕΥΑΑΝ βρίσκεται σε ένα πάρα πολύ καλό δρόμο και υπόσχομαι ότι θα την παραδώσω ακόμα πιο υγιή. Πριν δώδεκα χρόνια διετέλεσα αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΑΝ και ως εκ τούτου γνωρίζω αρκετά πράγματα για την επιχείρηση και θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσω πολλές δυσκολίες. Εκτιμώ όλους τους υπαλλήλους και θέλω να τους συγχαρώ για το έργο που παράγουν όλο αυτό το διάστημα. Δεν κρύβω ότι στην αρχή που μου προτάθηκε να αναλάβω τη ΔΕΥΑΑΝ φοβήθηκα λίγο επειδή γνωρίζω ότι οι ανάγκες που θα προκύψουν ένεκα των συνενώσεων στο Δήμο, θα είναι μεγάλες και θα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες υποδομές μια και δεν υπάρχουν». Απευθυνόμενος στο προσωπικό ο κ. Πάγκαλος είπε ότι « Δεν θέλω να σας πω λόγια που σας έχουν πει άλλοι πολλές φορές , θέλω να σας πω μόνο ένα πράγμα, ότι είμαι άνθρωπος και θα είμαι κοντά σας πιο πολύ άνθρωπος και με τη δική σας συμπαράσταση θα πετύχω κι εγώ, αν δεν με βοηθήσετε δεν θα πετύχω. Θα είμαι δίπλα σας πάντα σε όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζετε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook