Σκηνικό… θρίλερ και απίστευτης ταλαιπωρίας, επικρατούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, για χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεφαν στην Αθήνα από την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, με ουρές χιλιομέτρων, καθηλωμένα εκχιονιστικά μηχανήματα, σειρήνες ασθενοφόρων και περιπολικών εν μέσω χιονιά, χωρίς να μπορεί κανένας να πει με βεβαιότητα τι είχε συμβεί! Η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και ο «Γολγοθάς» για του χιλιάδες εκδρομείς έλαβε τέλος.

Λίγα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας άνοιξε η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών από την Τραγάνα μέχρι το Μαρτίνο, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε και η δεύτερη. Τα μεσάνυχτα άνοιξε και η τρίτη λωρίδα, ύστερα από την επιχείρηση απομάκρυνσης των ντεραπαρισμένων νταλικών από το οδόστρωμα.

Εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο εθνικό δίκτυο, που κινούνται από Λαμία προς Αθήνα, είχε δοθεί μετά τις 8 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

Από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας χιονίζει ασταμάτητα και μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ με ιδιαίτερη ένταση είναι τα χιόνια στα βόρεια και τα δυτικά.

Στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Μπράλο και στο 51ο χλμ και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα αυτοκίνητα κινούνται με αλυσίδες από το 48ο χλμ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενώ η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη ακόμη και στα πεδινά.

Στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, με δυσκολία τα μηχανήματα κρατούν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι αλυσίδες είναι απαραίτητες αφού τα καιρικά φαινόμενα συνεχώς γίνονται όλο και περισσότερο έντονα.

Στα ορεινά χωριά και Φθιώτιδας χιονίζει ασταμάτητα από το μεσημέρι και σε κάποιες περιπτώσεις το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει και τα 30 εκατοστά.

Προβλήματα και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Επίσης, λόγω της βροχόπτωσης, αλλά και των έργων που γίνονται στην οδό Πατρών – Κορίνθου, τα οχήματα αναγκάζονται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook