Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενόψει της πρεμιέρας του Euro. «Πιστεύω ότι όταν λυθούν τα πόδια μας και φύγει η κούραση, θα βελτιωθούν οι αδυναμίες μας», είπε μεταξύ άλλων ο διεθνής αμυντικός, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βέρντερ.

Στην κούραση – και μόνο – απέδωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τις αδυναμίες που φάνηκε να έχει η Εθνική, κατά τη διάρκεια του πρώτου της φιλικού με αντίπαλο την Σλοβενία (26/5). Ο διεθνής αμυντικός της Βέρντερ θεωρεί ότι η «γαλανόλευκη» θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του Euro, καθώς στην παρούσα φάση αρκετοί ποδοσφαιριστές προέρχονται κατευθείαν από μία «γεμάτη» σεζόν.

Ο «Πάπα», όπως οι συμπαίκτες του τον φωνάζουν, στάθηκε επίσης στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Βέρντερ, καθώς επίσης και στο ενδεχόμενο να συνυπάρξει με κάποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή εκεί…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

-Σωκράτη ένα σχόλιο για το πρώτο φιλικό τεστ με αντίπαλο την Σλοβενία.

«Πιστεύω ότι ήταν ένα θετικό πρώτο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε όσα κάνουμε ολόκληρη την εβδομάδα. Πολλά πράγματα απ’ αυτά βγήκαν, κάποια άλλα δεν βγήκαν στο 100%, αλλά πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό αυτό γιατί είναι νωρίς και είμαστε κουρασμένοι από τις προπονήσεις που κάνουμε εδώ».

-Πιστεύεις ότι με βάση την προετοιμασία που γίνεται, η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη και πανέτοιμη στην έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος;

«Σίγουρα. Γι’ αυτό δουλεύουμε, γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Γι’ αυτό κάνουμε τις προπονήσεις που κάνουμε. Πιστεύω όταν έρθει η μεγάλη ώρα θα είμαστε έτοιμοι».

-Τι πρέπει ν’ αλλάξει η Εθνική ομάδα για να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο;

«Οι αδυναμίες μας είναι πάνω κάτω αυτά που είπε ο προπονητής, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει ν’ αλλάξουμε. Πιστεύω ότι όταν λυθούν λίγο τα πόδια και φύγει η κούραση θα βελτιωθούν οι αδυναμίες μας πάρα πολύ».

-Έχουμε μάθει ότι σας έχουν μοιραστεί dvd με αγώνες των αντιπάλων μας στο Euro. Έχεις δει τα ματς της Πολωνίας και αν ναι, ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

«Σίγουρα έχουμε δει όλοι κάποια παιχνίδια των Πολωνών. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι μια ομάδα που αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες. Αν εμείς, όμως, είμαστε σε μία πολύ καλή περίοδο, κάτι το οποίο ευελπιστούμε να συμβεί, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι».

-Ποια η γνώμη σου για τον Λεβαντόφσκι, τον οποίο έχεις αντιμετωπίσει στο γερμανικό πρωτάθλημα;

«Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Το έχει δείξει και στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Εθνική του. Αν εμείς είμαστε καλά εκείνη την περίοδο, σε 15 μέρες περίπου, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

-Πώς εισπράττεις το γεγονός ότι ο προπονητής έχει χαρακτηρίσει την αμυντική γραμμή της Εθνικής ως «top class»;

«Σίγουρα είναι κάτι το τιμητικό, αλλά πάλι δεν λέει τίποτα. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Να προσέξουμε να μην δεχόμαστε γκολ. Πιστεύω ότι όταν λυθούν τα πόδια μας θα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα».

-Επειδή συνέχεια ακούμε ότι υπάρχει κόπωση, είναι αλήθεια; Το είδαμε και στο φιλικό παιχνίδι με την Σλοβενία, μετά το 70’.

«Πιστεύω ότι αυτή την περίοδο όλες οι ομάδες είναι κουρασμένες. Όλοι οι παίκτες που είχαν «γεμάτη» σεζόν είναι κουρασμένοι. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι να κάνουμε κατανομή δυνάμεων. Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ και η προπόνηση που μας κάνει ο προπονητής μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι στις 8 Ιουνίου».

-Σε ό,τι αφορά στο μέλλον σου σε συλλογικό επίπεδο, έχει γραφτεί ότι θα μείνεις στη Βέρντερ, αλλά εσύ δεν έχεις τοποθετηθεί επ’ αυτού…

«Έκανα καινούργιο συμβόλαιο πριν από κάμποσες μέρες με την ομάδα. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος εκεί, αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Για την ώρα είμαι παίκτης της Βέρντερ».

-Υπάρχει κάποια στιγμή να επιστρέψεις στην Ιταλία. Έχει γραφτεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες…

«Ναι, σίγουρα υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στην Ιταλία. Μπορεί να συνεχίσω στη Γερμανία ή ακόμα και να πάω σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα».

-Στο φιλικό με την Σλοβενία ήταν σκάουτερ της Βέρντερ για να δει κι άλλους Έλληνες παίκτες, εκτός από σένα. Πώς θα σου φαινόταν να είχες Έλληνα συμπαίκτη στην Βέρντερ;

«Για μένα θα ήταν τέλειο, κάτι για το οποίο προσπαθώ και εγώ ο ίδιος. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις στην ομάδα σου Έλληνες παίκτες. Νομίζω ότι οι Έλληνες παίκτες αξίζουν πολλά περισσότερα».

-Δηλαδή έχεις μιλήσει ή θα μιλήσεις στον κ. Σάαφ γι’ αυτό;

«Όταν έχει ζητηθεί η γνώμη μου, του έχω πει αυτά που πρέπει να του πω».

onsports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook