Δημοσιεύεται αύριο στο τοπικό και πανελλήνιο τύπο η περίληψη προκήρυξης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Χ 4» που διενεργεί η Κρατική Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.(ΕΑΧΑ) μετά και τη βούληση του Δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει σε διάφορες παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η αναζήτηση προτάσεων για το βασικό κύτταρο της πόλης το Οικοδομικό Τετράγωνο.

Επειδή η Ελληνική πόλη χαρακτηρίζεται από μικρά οικοδομικά τετράγωνα με πυκνό δίκτυο δρόμων ,στενά πεζοδρόμια και κατακερματισμένους χώρους πρασίνου ,στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγαλύτερου πλέον οικοδομικού τετραγώνου (οικοδομικά τετράγωνα Χ 4 ,Ηράκλειο Χ 4 ) που θα επηρεάσει θετικά το μικροκλίμα της περιοχής τη ποιότητα ζωής , την εικόνα αλλά και τη λειτουργία του Δημόσιου χώρου.

Λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων ορίζεται η Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 15:00.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού θα είναι αναρτημένη στη σελίδα της Διοργανώτριας Αρχής www.astynet.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr .Εκτός από το διαδίκτυο την αναλυτική προκήρυξη μπορούν να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι και σε έντυπη μορφή είτε από τα γραφεία της Διοργανώτριας Αρχής Λυκούργου 17 Αθήνα είτε από τα γραφεία του Δήμου Ηρακλείου, Γραφείο Παλιάς Πόλης Ανδρόγεω και Πλατεία Καλλεργών Ηράκλειο την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 τις εργάσιμες μέρες (10:00- 15:00).

«ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της διαδικασίας η οποία κινήθηκε με βάση τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί.

Επιπροσθέτως, όπως τόνισε, είναι σημαντικές οι απαντήσεις που θα δώσει ο Διαγωνισμός για το πώς μπορούν να βελτιωθούν διάφορες περιοχές της πόλης με μικρές και μεγάλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής σε αυτές.

«Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Ηρακλείου, κατέληξε, δίνει διεξόδους για την αστική ανάπλαση της πόλης γεγονός που αποτελεί μόνιμη επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής».