Σε μια περίοδο που οι ελληνικές επιχειρήσεις ψάχνουν ανάσα, το παραεμπόριο όπως και κάθε άλλη μορφή παραοικονομίας ζημιώνουν σημαντικά την οικονομία της χώρας. Τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος είναι τεράστια και η οικονομική αιμορραγία από τη μη καταβολή φόρων γίνεται πιο αισθητή στη παρούσα οικονομική συγκυρία.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στη σύσκεψη με θέμα το παραεμπόριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΕΒΕΧ με πρωτοβουλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Γιάννη Μαργαρώνη και την συμμετοχή, του Αστυνομικού Διευθυντή της Α.Δ. Χανίων  Νίκου Μυλωνάκη, του Διοικητή του Α. Τ. Χανίων Γιάννη Βλαχάκη, του Αντιδημάρχου Χανίων υπεύθυνου της Δημοτικής  Αστυνομίας Μανούσου Λιονάκη, του Τμηματάρχη ειδικών ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας  Νίκου Μπομπολάκη, του Λιμεναρχείου Χανίων δια του υποπλοιάρχου του Λ.Σ. Κώστα Καστρινάκη και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων δια του προϊσταμένου του τμήματος Εμπορίου Γιώργου Ξανθάκη.

Όπως επισημάνθηκε απ’ όλους «Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ασφαλής προορισμός σαν Νομός και στη πράξη. Γι’ αυτό και φέτος εν όψει και της νέας τουριστικής περιόδου, μικτά κλιμάκια ελέγχου από την ΕΛΑΣ, το Λιμεναρχείο, το τμήμα εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και την Δημοτική Αστυνομία, θα ελέγχουν τις «ευαίσθητες» περιοχές, όπως την Παλιά Πόλη, τον Ενετικό Λιμένα, και τις παραλίες β’ άξονα προκειμένου να παταχθεί το παραεμπόριο και να αποτραπούν οι μικροκλοπές.

Παράλληλα η κάθε υπηρεσία ξεχωριστά με τους καθιερωμένους καθημερινούς ελέγχους θα φροντίζει για τον έλεγχο των παράνομων μικροπωλητών»

Τέλος το Επιμελητήριο Χανίων με την σειρά του ζήτησε την συνεργασία όλων των εμπορικών συλλόγων του Ν. Χανίων για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook