Με αναμνηστικό δίπλωμα τίμησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, σήμερα, την Mrs Jethe Outzen και τον σύζυγό της Mr Morten Boysen, Δανοί επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, για την αγάπη που δείχνουν στoν Άγιο Νικόλαο, με τη συνεχή παρουσία τους τα τελευταία 27 χρόνια.

Εντυπωσιασμένοι από την πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, το ζευγάρι Δανών έρχεται στο Λασίθι δύο και τρεις φορές το χρόνο, συνήθως Άνοιξη και Καλοκαίρι απολαμβάνοντας, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, την παραδεισένια φυσική ομορφιά που προσφέρει το μοναδικό ανάγλυφο του κόλπου του Μιραμπέλου.

Τους δύο Δανούς συνόδευε ο αγαπημένος τους φίλος κ. Δημήτρης Βαρελάς, ο οποίος βοήθησε στη μετάφραση ανάμεσα στο Δήμαρχο και στους υπέροχους αυτούς ανθρώπους.

Στη συνομιλία που είχαν με τον κ. Κουνενάκη τόνισαν ότι είναι γοητευμένοι από την αγάπη που τους δείχνουν οι κάτοικοι, έχουν πολλούς εγκάρδιους φίλους και νιώθουν πραγματική ευτυχία όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ένα τόσο ήσυχο και φιλόξενο περιβάλλον.

Μίλησαν ακόμα για το εξαιρετικό ήπιο κλίμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κρύο και υγρό κλίμα της Νότιας Δανίας όπου διαμένουν. Θεωρούν ότι η ζωή εδώ είναι ήρεμη και ευχάριστη, αναζωογονούνται και γεύονται την εξαίσια κρητική κουζίνα και το καλό κρασί.

Λατρεύουν τις μικρές αποδράσεις τους στα μικρά απομακρυσμένα χωριά της ενδοχώρας γιατί προσπαθούν, με τα λίγα ελληνικά που γνωρίζουν, να επικοινωνήσουν με τους αυθεντικούς κατοίκους.

Τους αρέσει επίσης να κάνουν περιπάτους τόσο στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Νικολάου όσο και στις γύρω ακτές των παραθαλάσσιων τουριστικών περιοχών.

Ωστόσο σε ερώτηση του δημάρχου αν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, επεσήμαναν ότι θα πρέπει να προσέξουμε να μην αλλοιώσουμε τα όμορφα τοπία μας με την άναρχη δόμηση και ότι τους ενοχλεί τα βράδια ο θόρυβος των μηχανακίων. Πρόσθεσαν ακόμα ότι καλό θα ήταν για την πόλη, αν υπήρχαν περισσότεροι πεζόδρομοι, ενώ πρότειναν να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας πολύ σε ένα τόσο μικρό μέρος όπως ο Άγιος Νικόλαος.

Ο κ. Κουνενάκης χάρισε στους Mrs Jethe Outzen και Mr Morten Boysen αναμνηστικά δώρα, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Άγιο Νικόλαο.