Για κοροϊδία εις βάρος των εργαζομένων κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ με αφορμή τη συμφωνία των εργοδοτικών οργανώσεων (ΟΕΒΕΝΗ, Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο) και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου περί αποτροπής της μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αναλυτικά, με αφορμή το κοινόκάλεσμα των κοινωνικών εταίρων στο Ηράκλειο, στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρεται: 

Η “κοινή έκκληση” Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Εμπορικού Συλλόγου, Επιμελητηρίου και ΟΕΒΕΝΗ αποτελεί μεταφορά σε τοπικό επίπεδο της νέας κοροϊδίας που εκφράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πρωταγωνιστές το ΣΕΒ, την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και τον υπηρεσιακό υπουργό εργασίας.

Η εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν απέχει έτη φωτός από την πραγματική κατάσταση που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου στους τόπους δουλειάς (βλ. Εργοστάσιο ανακύκλωσης, ΣΕΥΦΑΝΗ, Καρφούρ-Μαρινόπουλος, Κωτσόβολος και αλλού).

Στόχος των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ είναι η συντριβή του μέσου μισθού, το γκρέμισμά του κάτω από τα 500 ευρώ για όλους και ειδικά για τους νέους να δουλεύουν για 300 και 400 ευρώ με ατομικές συμβάσεις.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως αυτή της πλειοψηφίας του ΕΚΗ και των εργοδοτικών οργανώσεων του Ηρακλείου, συσκοτίζουν τα αίτια τις κρίσης και τη φιλολαϊκή διέξοδο. Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι ο “κοινωνικός εταιρισμός” αποτελεί λύση ενώ χρησιμοποιούν ως μπαμπούλα την ανεργία για να πιέσουν ακόμα παρακάτω τους μισθούς. Είναι η ίδια γραμμή που σε πολιτικό επίπεδο εκφράζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θέλουν να πατήσει πάνω στο πτώμα των συλλογικών συμβάσεων, πάνω σε μισθούς φτώχειας. Άλλωστε το πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα των μονοπωλίων σε Ελλάδα και ΕΕ το δηλώνουν καθαρά: θέλουν ανάπτυξη για τα κέρδη με λιτότητα για το λαό.

Η λύση σήμερα βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου. Ενάντια στην πολιτική που γεννά ανεργία και φτώχεια, ενάντια στην πολιτική υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων που κλείνει μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις, που ισοπεδώνει τα εργατικά δικαιώματα.

Με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι τις κλαδικές τους συμβάσεις. Καμιά υπογραφή ατομικών συμβάσεων! Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι αυτοαπασχολούμενοι στις εκλογές του Ιούνη με την ψήφο τους να απορρίψουν τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ, να μαυρίσουν την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να κάνουν ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ.

 Δυνατό ΚΚΕ θα σημαίνει εγγύηση στους αγώνες κόντρα στη νέα λαίλαπα που θα φέρει όποια κυβέρνηση προκύψει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook