Με σφοδρότητα επιτίθεται στη διοίκηση της εταιρία Κωτσόβολος στο Ηράκλειο το Εργατικό Κέντρο της πόλης, με αφορμή την αιφνιδιαστική κλήση των υπαλλήλων της να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, υπό το καθεστώς απειλών και τρομοκρατίας όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου τονίζεται:   

Η γνώστη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ (θυγατρική της Πολυεθνικής DIXONS), αφού επί χρόνια θησαύρισε όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών, έχοντας μάλιστα καταδικαστεί πρόσφατα από τη Γ. Γ Καταναλωτή με βαρύ πρόστιμο για παραπλανητικές πρακτικές, βρήκε τη \”χρυσή ευκαιρία\” να κάνει χρήση του αντεργατικού Μνημονιακού εκτρώματος του Ν 4046/12 και να προσπαθεί να επιβάλει παράνομα και εκβιαστικά ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μείωση αποδοχών κατά 12%

Κάλεσε μάλιστα όλους τους εργαζόμενους στις 28/5/2012, 10.00 !!το βράδυ, επιδεικνύοντας σχέδιο ατομικής σύμβασης εργασίας, το οποίο τους απαγόρεψε να το πάρουν στα χέρια τους και τους κάλεσε με απειλές και τρομοκρατία να τις υπογράψουν μέσα σε 12 ώρες!!!

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την εταιρία Κωτσόβολος , η οποία γράφει στα \”παλαιότερα των υποδημάτων της\” ακόμα και τα τελευταία ψήγματα εργατικής νομοθεσίας που απέμειναν από τη λαίλαπα του Μνημονίου. Δεν διστάζει να παρανομήσει κατάφωρα, αφού η ίδια είναι μέλος της ΣΕΛΠΕ και έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τη ΣΣΕ μεταξύ ΟΙΥΕ και ΣΕΛΠΕ, η οποία βρίσκεται στο τρίμηνο της επέκτασης της ισχύος της και λήγει μετά τις 19/7/2012.

Καταγγέλλουμε ακόμα τους ωμούς εκβιασμούς που ασκεί η εταιρία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στους εργαζόμενους, προκειμένου με το πιστόλι στο κρόταφο να υπογράψουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις ατομικές συμβάσεις εργασίας , επισείοντας την απειλή της απόλυσης.

Απαιτούμε άμεσα το Υπουργείο Εργασίας η κεντρική Υπηρεσία του Σ.ΕΠ.Ε να πάρει θέση , καθώς και η Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Ηρακλείου να προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους, για να διαπιστωθούν οι κατάφωρες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να μην υπογράψει κανείς ατομική σύμβαση εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, θα προσφύγει στον Υπουργό Εργασίας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook