«Η Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξόργισε τους Έλληνες, που αισθάνθηκαν «ταπεινωμένοι» από τις δηλώσεις της για την καταβολή των φόρων, αλλά προκάλεσε και τις κριτικές του Παρισιού, που χαρακτήρισε τις δηλώσεις της «προκατειλημμένες και σχηματικές»», επισημαίνει στο σημερινό φύλλο της η βελγική εφημερίδα \”Libre Belgique\”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κ. Λαγκαρντ έβαλε φωτιά εκτιμώντας, σε μία συνέντευξη στη «Guardian», ότι «οι Έλληνες θα έπρεπε να αρχίσουν να αλληλοβοηθιούνται συλλογικά, πληρώνοντας όλους τους φόρους τους» και λέγοντας ότι ανησυχεί λιγότερο για τη μοίρα των Ελλήνων, παρά για εκείνη των παιδιών στην Αφρική. «Υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, πολύ οδυνηρή, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε. Είναι πραγματικά ντροπή», έγραφε ένας χρήστης του διαδικτύου στη σελίδα του Facebook της επικεφαλής του ΔΝΤ, επισημαίνει η εφημερίδα τονίζοντας ότι το Σάββατο βράδυ, μπροστά στις αντιδράσεις, η κ. Λαγκάρντ έκανε πίσω, δηλώνοντας «μεγάλη συμπόνια για τους Έλληνες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν».

Οι δηλώσεις της κας Λαγκάρντ είχαν προκαλέσει την Κυριακή πάνω από 9.800 σχόλια στο Facebook αναφέρει η εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί τις αντιδράσεις των αρχηγών των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων: «Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού εκτίμησε ότι τα σχόλια της κας Λαγκάρντ είχαν «ταπεινώσει» τους Έλληνες και ήταν «υβριστικά», δήλωσε ικανοποίηση για τη διόρθωση της διευθύντριας του ΔΝΤ, διότι «σημαίνει ότι λογάριασε ένα περήφανο έθνος».

Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε σε δεύτερη θέση στις εκλογές τις 6 Μάιου, είπε στην κ. Λαγκάρντ ότι οι Έλληνες δεν επιζητούν τη «συμπάθειά» της και ότι «οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνουν τους φόρους τους» οι οποίοι είναι πολύ βαρείς, μέχρι και «δυσβάσταχτοι». Το κόμμα, το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρεται ως δεύτερο μετά την ΝΔ στις εκλογές στα μέσα Ιουνίου, προτείνει την κατάργηση των μέτρων λιτότητας του σχεδίου εξυγίανσης που επέβαλλαν η ΕΕ και το ΔΝΤ, έως το 2014».

Τέλος η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει είδηση με τίτλο: «Η Ελλάδα κινδυνεύει από έλλειψη ρευστού τον Ιούνιο» και υπότιτλο «εάν οι πιστωτές διακόψουν τη βοήθειά τους μετά από απόρριψη του σχεδίου διεθνούς βοήθειας από τους Έλληνες ψηφοφόρους στις εκλογές της 17 Ιουνίου, προειδοποίησε ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook