Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας με την άμεση πρόσληψη προσωπικού τόνισαν στον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ανησυχία για την ποσότητα και την ποιότητα της φετινής παραγωγής ελαιολάδου. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρεται:

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, αποτελούμενοι από τους Μ. Κριτσωτάκη, Κ. Καμπιτάκη και Β. Μουδάτσου, επισκέφτηκαν σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ε. Κουκιαδάκη για το θέμα της δακοκτονίας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία του προγράμματος και αυτή την περίοδο αφού ακόμα δεν έχουν σταλεί οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης του εποχικού προσωπικού Δακοκτονίας στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος και ομοφωνία για τη σημασία της επιτυχούς εκτέλεσης δακοκτονίας στην ποσοτική και ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου και την αναγκαιότητα της άμεσης πρόσληψης προσωπικού ικανού για τη σωστή και πλήρη εφαρμογή του προγράμματος.

Επίσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε υπ’ όψη του κ. Αντιπεριφερειάρχη την από 25.05.2012 επιστολή των νεοεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ: Πετράκου Θανάση (Μεσσηνίας), Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγέλιας (Β’ Θεσσαλονίκης), Αραχωβίτη Σταύρου (Λακωνίας), Κοδέλα Δημήτρη (Αργολίδας) και Κριτσωτάκη Μιχάλη(Ηρακλείου) προς τον υπηρεσιακό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια, με την οποία ζητούν να αντιμετωπίσει άμεσα επείγοντα προβλήματα, με κυριότερο και πιο άμεσο το θέμα της κατ’ εξαίρεσιν και άμεσης πρόσληψης προσωπικού για τη δακοκτονία.

Τόνισαν επίσης ότι δε φταίει που «υπάρχει ακυβερνησία» αλλά τα λάθη και οι παραλείψεις του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος.