Ως ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα ερμνηνεύουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Ζανιάς με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κυρία Λάελ Μπρέιναρντ και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Κρίστοφερ Σμαρτ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αμερικανίδα υπουργός -η οποία διατηρεί από το παρελθόν άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Ζανιά- εξέφρασε τη διάθεση των ΗΠΑ για μεγαλύτερη στήριξη της Ελλάδας στον τομέα των επενδύσεων αλλά και την ανησυχία στην αμερικανική κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Προσφάτως η κυρία Μπρέιναρντ δεν έκρυψε ότι υπολογίζει τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης στην αμερικανική οικονομία κάνοντας λόγο για «χειροπιαστές αρνητικές επιπτώσεις» για το οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ από την επιδεινούμενη κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Ζανιά με την κυρία Μπρέιναρντ συζητήθηκε επίσης ο ρόλος που θα διαδραματίσει στο επόμενο διάστημα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ως γνωστόν εδρεύει στην Ουάσιγκτον και οι ΗΠΑ έχουν πάντα καθοριστικό λόγο στις αποφάσεις του.

Η Λ.Μπρέιναρντ ξεκίνησε από την Αθήνα την τετραήμερη επίσκεψή της σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μέχρι την Παρασκευή, προγραμματίζεται να έχει βρεθεί στη Μαδρίτη, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook