Αντεγκλήσεις στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ μεταξύ των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων (πλην ΣΕΒ) με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη. Η μεν Αυτόνομη Παρέμβαση μιλά για «προφανές μεγάλο κενό στην ηγεσία της εργατικής τάξης», η δε ΠΑΣΚΕ απαντά κάνοντας λόγο για «επίδοξους κυβερνητικούς συνδικαλιστές».

Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση» σχολίασε πως «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδειξε να είναι αλλού, καθώς το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι η κίνηση των 9 Ομοσπονδιών για το πάγωμα των αντεργατικών μέτρων αποτελεί εμπόριο ελπίδας».«Είναι προφανές ότι και από τη σημερινή εξέλιξη, ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην ηγεσία της εργατικής τάξης, κενό που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί» τόνισε η Αυτόνομη Παρέμβαση.

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ κατηγόρησαν την Αυτόνομη Παρέμβαση για «κυβερνητικό συνδικαλισμό», «χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και «πολιτικό βέρτιγκο», ενώ τονίζουν ότι «τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τις εκλέγουν οι εργαζόμενοι και όχι τα κόμματα».

Ανταπαντώντας η Αυτόνομη Παρέμβαση αναφέρει, ότι «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ζει σε συνθήκες θερμοκηπίου» και «δείχνει να μην ακούει το βουητό διαμαρτυρίας που έρχεται από όλες τις γωνιές της χώρας».

Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη, προσθέτει, ότι «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ των εργαζομένων και της κορυφαίας τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Πυροσβεστικό ρόλο επιχειρεί να αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Κιουτσούκης ο οποίος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «δεν είναι εποχή για προσωπικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις» και πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα που είναι πολλά, είναι εκείνα που ενώνουν τους εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook