Με δυο τόσο επίκαιρα θέματα για την Ελλάδα όπως είναι οι «Διαστάσεις της τρέχουσας κρίσης» και η «Κοινωνία και κρίση» πραγματοποιούνται την Τέταρτη 30 και την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 θεματικά εργαστήρια από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «κοινωνιολογία» .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Τετάρτη οι εργασίες του πρώτου θεματικού εργαστηρίου ξεκινούν στις 14.30 στην αίθουσα της Συγκλήτου του ιδρύματος στο Ρέθυμνο με σύντομο χαιρετισμό εκπροσώπου της Ελληνικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ).

Η πρώτη συνεδρία περιλαμβάνει αναλύσεις από τους Καθηγητές κ. Νίκο Μουζέλη, για τις «Εξελίξεις που οδήγησαν στην κρίση: Μια πολυεπίπεδη προσέγγιση» και τον κ. Γεώργιο Σταθάκη για την  «Η Κρίση Χρέους της Ελληνικής Οικονομίας».

Στις δύο επόμενες συνεδρίες που θα διαρκέσουν έως το βράδυ θα μιλήσουν οι κ.κ. Γ. Χάλαρης «Οι Αναγνώσεις της Κρίσης», Δ. Μεντζενιώτης «Ανορθολογικές Προσεγγίσεις της Κρίσης», Γερ. Μοσχονάς «Το Ναυάγιο της Ελληνικής Οικονομίας και το ΠΑΣΟΚ: Οι πολιτικές πηγές της κρίσης χρέους», Γ.  Πλειός «Τα ΜΜΕ στη Δίνη της Κρίσης».

Ακολουθούν επίσης οι εξής ομιλίες: Π. Τσάρτας «Ελληνική Τουριστική Ανάπτυξη: Χαρακτηριστικά στην εποχή της κρίσης και της ανομίας», Χαρ. Κασίμης & Σταύρος Ζωγραφάκης «Ανάγκη ή/και Επιλογή; Η ύπαιθρος ως διέξοδος στην κρίση», Ευγενία Πετροπούλου «Η Σύγχρονη Κρίση και οι Επιδράσεις της σε μια Αγροτική Κοινωνία στη Νότια Κρήτη» και Μ. Κούση «Περιβάλλον, Κοινωνικά Κινήματα και Κρίση».

Την επόμενη μέρα Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 το θεματικό εργαστήρι «Κοινωνία και κρίση» θα πραγματοποιηθεί στην Α3-2 αίθουσα του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο.

Η πρώτη συνεδρία θα ξεκινήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 9.15 με ομιλίες από τους Γ. Κουζή «Οι Εργασιακές Σχέσεις μετά το Μνημόνιο», Ν. Παναγιωτόπουλο «Η Βία της Ανεργίας και η Μιζέρια της Πολιτικής», Απ. Παπαδόπουλο «Κρίση και Μετανάστες» και Σ. Καλογεράκη «Στάσεις και αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους μετανάστες σε διαφορετικές περιόδους οικονομικής ανάπτυξης».

Στις 12.50 θα ξεκινήσει η επόμενη συνεδρία με ομιλητές αυτή τη φορά τους κ.κ. Σ. Κονιόρδο «Η Κρίση και η Κοινωνική Κρίση Εμπιστοσύνης», Μ. Αλεξάκη «Η Οικονομική Κρίση και οι Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012» και Ν. Φωτόπουλο «Πολιτισμικές και Κοινωνικές Διαστάσεις της Κρίσης στην Εκπαίδευση: Το διευρυνόμενο χάσμα».

Η τελευταία συνεδρία που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 14.30 περιλαμβάνει αναλύσεις από τους κ.κ. Βάσω Αρτινοπούλου  και Βάσω Πετούση, «Οικονομική Κρίση και Έγκλημα: Τα όρια της εγκληματολογίας», Θοδωρή Παπαδόπουλο & Αντώνη Ρουμπάκη «Οικογενειακός-κρατικός Προνοιακός Καπιταλισμός: Κρίση κοινωνικής αναπαραγωγής  και αντι-κοινωνική πολιτική» και τέλος τον κ. Μηνά Σαματά «Απόψεις Φοιτητών του Παν. Κρήτης για την Κρίση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook