Στα όρια του στατιστικού λάθους και συγκριμένα στο 1.3% βρίσκεται η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του Mega και της εκπομπής «Ανατροπή».

Η ΝΔ συγκεντρώνει 23,4% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, ΠΑΣΟΚ 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,4%, ΚΚΕ 5,9%, ΔΗΜΑΡ 5,1%, Χρυσή Αυγή 4,2%.

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς προηγείται συγκεντρώνοντας 22,7% ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκονται μαζί ο Α. Τσίπρας και ο Ευ. Βενιζέλος.Στην παράσταση νίκης η ΝΔ είναι μπροστά με 56,6% έναντι 33,6% του ΣΥΡΙΖΑΩστόσο η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 80,9% και το 77, 8% ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Μόνο το 20,4% επιθυμεί την καταγγελία ή την κατάργηση του μνημονίου.Σύμφωνα με την μέτρηση στην ΝΔ επιστρέφει ένα μέρος των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Δημοκρατικής Συμμαχίας μετά την προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη.Το εντυπωσιακό είναι ότι στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων που φτάνει το 17% (περισσότεροι απ ότι επιστρέφουν στην ΝΔ) επίσης εντάσσεται το 18,2% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και το 21,4% της Δημοκρατικής Αριστεράς.Το 66,4% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας και το 47,9% χρεώνει στον Α. Τσίπρα το γεγονός πως δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

real.gr