Μικρές απώλειες σημείωσε η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη καθώς η υποβάθμιση της Ισπανίας επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την κρίση στην Ευρώπη αναζωπυρώνοντας τον προβληματισμό για την πορεία της ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Ο οίκος Egan-Jones υποβάθμισε για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας επικαλούμενος την άσχημη εικόνα του τραπεζικού κλάδου και την επιδείνωση της θέσης των ισπανικών περιφερειών.

Ο οίκος – που είναι ο μικρότερος από τους τρεις αμερικανικούς οίκους – υποβάθμισε σήμερα σε B από BB-την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας, μόλις μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη υποβάθμιση της χώρας κατά δύο βαθμίδες και τέσσερις εβδομάδες μετά την πρώτη υποβάθμιση από τον Egan-Jones κατά μια βαθμίδα.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου έχασε 10 cents ή 0,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 90,76 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αργό ξεκίνησε σε ανοδικό έδαφος τις συναλλαγές φτάνοντας τα 92,21 δολ. το βαρέλι στα υψηλά της ημέρας.

Το συμβόλαιο ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με μικρές απώλειες 0,7% συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές αρνητικές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook