Επί χρόνια η Linda Schiro ζει με τις ενοχές για τους βίαιους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες που διέπραξε ο πατέρας της, ο περιβόητος μαφιόζος της Νέας Υόρκης, Greg Scarpa.

Τα απομνημονεύματα της γράφει η 42χρονη γυναίκα όπου ανακαλεί όλες τις στιγμές πόνου και σοκ που έχει ζήσει και περιγράφει τη ζωή της ως κόρη ενός γκάνγκστερ. «ήταν σαν να μεγαλώνεις μ’ έναν κατά συρροή δολοφόνο» αναφέρει η Scarpa για τον πατέρα της, ο οποίος περήφανα διακήρυττε ότι σταμάτησε να μετράει τα θύματά του μετά τον 50ό φόνο του.

Σε συνέντευξή της στη New York Post η γυναίκα γνωστή ως Μικρή Linda –ενώ η μητέρα της ήταν η Μεγάλη Linda, επισήμανε: Μπορούσε να μεταμορφωθεί. Μπορούσε να σκοτώσει κάποιον και πέντε λεπτά μετά θα ήτα σπίτι να βλέπει το τροχό της Τύχης με τον αδερφό μου κι εμένα». Η Schiro αποκαλύπτει και πώς συμπεριφερόταν ο πατέρας της όταν κάποιος έβλαπτε την ίδια ή τον αδερφό της. Μάλιστα, δεν είχε διστάσει να ξυλοφορτώσει έναν νεαρό όταν πήγε να τη φιλήσει στο κατώφλι του σπιτιού της.

\"\"

Η πιο εφιαλτική ανάμνησή της ήταν στα 14 της χρόνια, το 1983, όταν ένας οδηγός, ο Jose Guzman, την πήγαινε στο σχολείο. Σταμάτησε στην άκρη του δρόμου το αυτοκίνητο, της έσκισε τη ζακέτα που φορούσε και προσπάθησε να τη βιάσει. Το κορίτσι τον παρακάλεσε να σταματήσει και του υποσχέθηκε ότι θα βρισκόταν μαζί του μετά το σχολείο αν σταματούσε εκείνη τη στιγμή. Ο άνδρας πείσθηκε και πράγματι την πήγε στο σχολείο. Η κοπέλα πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της από το σχολείο κλαίγοντας κι εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τον άνδρα της. Εκείνος βρήκε πού έμενε ο Guzman και εισέβαλε σπίτι του μ’ ένα μπαστούνι και τους άνδρες του. Τον άφησαν με σπασμένη μύτη, καρπό και πλευρά. Λέγεται ότι το χτύπησε με τόση μανία που έσπασε πάνω του το μπαστούνι του.

Ο μεγαλύτερος γιος του Scarpa, ο Greg Jr. σκότωσε βδομάδες αργότερα τον Guzman, ενώ κανείς δεν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία. Η Schiro θυμάται ότι ο πατέρας της την καθησύχασε πως δεν πρέπει να φοβάται πια για τον άνδρα. Κατάλαβε τι εννοούσε όταν κρυφάκουσε τους άνδρες της συμμορίας τους να λένε πώς έτρεχε το θύμα να σωθεί όταν τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Όμως, θύμα της οργής του πατέρα της ήταν και ο 14χρονος καλύτερός της φίλος, ο οποίος μοιράστηκε μαζί της ένα τσιγαριλίκι. Όπως του είπε ο πατέρας της «Δες τι παθαίνεις επειδή έδωσε στην κόρη μου ναρκωτικά» ενώ τον έδειρε αλύπητα. Ο ίδιος ο Scarpa αποκαλούσε τον εαυτό του «Φονική Μηχανή», αν και η κόρη του τον θυμάται ως «τρυφερό πατέρα» και τον αποκαλεί τον «καλύτερό της φίλο».

\"\"

Ωστόσο, δεν μπορεί κάποιος να τον πει και «οικογενειάρχη» καθώς δεν δίστασε να σκοτώσει τον αδερφό του, τον θείο Sal, ενώ ανάμεσα στα θύματα της συμμορίας ήταν και ο γιος του Joey, που σκοτώθηκε στη διάρκεια διαμάχης ανάμεσα στους άνδρες της συμμορίας. Η Schiro αποκαλύπτει και το μεγάλο μυστικό του πατέρα της, ότι ήταν πράκτορας του FBI. «Έλεγε ότι ήταν ο James Bond. Οπότε τον ρώτησα: Τι εννοείς, ότι είσαι πράκτορας;. Τις λάτρευε αυτές τις ταινίες. Έλεγε: Είμαι ο Bond, Greg Bond». Το 1992 συνελήφθη για φόνο κι εκβιασμό αλλά πέθανε δύο χρόνια μετά από Aids. Αν και είχαν πολυτελή ζωή, μετά τον θάνατό του η οικογένειά του… έμεινε στον άσο. Η Schiro στήριζε τη μητέρα της και τρία μικρά παιδιά δουλεύοντας ως εκπρόσωπος ποτοποιίας.

Όταν η Linda παντρεύτηκε στα 21 της χρόνια, ο Scarpa αρχικά στήριζε τον γάμο της αλλά μετά θεωρούσε τον σύζυγο της κόρης του απειλή. Μάλιστα, της ζήτησε την άδειά της να τον σκοτώσει. «Θέλω να τον σκοτώσω αλλά χρειάζομαι την άδειά σου. Δεν θέλω να ζεις με την ενοχή» της είχε πει. «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό… Αλλά εν τέλει είχε δίκιο. Ο άνδρας μου με τυραννούσε».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook