Σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Υπ.Βουλευτής Ηρακλείου Λ.Αυγενάκης αναφέρει:

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της πρόσφατης ιστορία της. Ο κίνδυνος απένταξης από την Ευρώπη και το ευρώ και η επιστροφή σε μια νέα πτωχευμένη δραχμή είναι πιο ορατός από ποτέ. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις και οι αρχηγοί τους με περισσή ανευθυνότητα οδηγούν την πατρίδα στην άβυσσο με εργαλείο την αλαζονεία και τον λαϊκισμό.

Τώρα όμως οφείλουμε όλοι να προτάξουμε το συμφέρον της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού πάνω από το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και για τον καθένα χωριστά και ως πολίτη αλλά και ως πολιτικό.

Στις εκλογές τις 6ης Μαΐου όπως και στις εκλογές του 2009 οι συμπολίτες μου στο Ηράκλειο με εμπιστεύτηκαν φέρνοντας με πρώτο σε σταυρούς εμπιστοσύνης και τους ευχαριστώ από καρδιάς και για αυτό.

Στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου με αίσθημα βαθιάς ευθύνης απέναντι στα γεγονότα και στις εξελίξεις καλούμε να δώσω τον αγώνα μου, να ενώσω τις δυνάμεις μου με δυνάμεις των συμπολιτών μου που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους αυτής της συγκυρίας και να δυναμώσουμε την φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, να δυναμώσουμε την δύναμη της φιλελεύθερης Νέα Δημοκρατίας.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Αντώνη Σαμαρά που με εμπιστεύεται σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.
Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε»