Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα από τα ξημερώματα ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τις δυνάμεις των εξεγερμένων στη Δαμασκό και σε άλλες περιοχές της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι οι μέχρι στιγμής πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Στο Σιτ Ζεϊνάμπ, στα προάστια της Δαμασκού, \”βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν τη νύκτα ανάμεσα στις στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού και τις δυνάμεις των εξεγερμένων.

Ακούσθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις\”, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Εκρήξεις και πυρά ακούσθηκαν επίσης από τις συνοικίες Χάζαρ-Ασουάντ και Καντάμ, καθώς και από την περιοχή Νταράγια, κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Στην περιοχή της Χομς, ο Αντνάν Νταρουίς, ο οποίος πολέμησε με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό σκοτώθηκε από οβίδα που εκτοξεύθηκε κατά του αυτοκινήτου του κοντά στο νεκροταφείο της Αλ-Ραστάν.
Εκρήξεις και πυρά αναφέρθηκαν επίσης στη συνοικία Χαλιντίγε.

Βορειότερα, στην επαρχία της Χάμα, συγκρούσεις αναφέρθηκαν στην κοινότητα Καφαρζίτα.

Ο μεσολαβητής της διεθνούς κοινότητας Κόφι Αναν συνταντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ και τού ζήτησε \”να λάβει άμεσα θαρραλέα μέτρα\” για τον τερματισμό της βίας, κάνοντας λόγο για \”ένα σημείο καμπής\” μετά τη σφαγή της Χούλα.

Ο απολογισμός των συγκρούσεων της χθεσινής ημέρας έφθασε τους 98 νεκρούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κατήγγειλε και νέα σφαγή 13 αμάχων στο Ντέρι Εζόρ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook