Με νέες υποδομές που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την κατασκευή καινούριων προθηκών για τις Εκθέσεις Βιβλίου (Ανοιξιάτικες – Καλοκαιρινή – Κρητικού Βιβλίου) η Δημοτική Αρχή εκφράζει και έμπρακτα τη στήριξή της στους βιβλιοπώλες Ηρακλείου με στόχο την διάδοση και ενίσχυση του βιβλίου αλλά και την αναβάθμιση των δράσεων του συλλόγου τους.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοπωλών κ. Μανόλη Κυριάκη και στους συμμετέχοντες στη πρόσφατη Έκθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου και επαναβεβαίωσε στο κ. Κυριάκη στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λότζια.

« ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Όπως δήλωσε ο κ. Κουράκης, παρά την Οικονομική κρίση στη χώρα μας, ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να στηρίζει τον Πολιτισμό που αποτελεί χώρο της δημιουργίας και της προόδου συνεχίζοντας τις εργασίες ολοκλήρωσης της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκη και του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα για το Πολιτιστικό κέντρο ανέφερε ότι πιθανόν να εγκαινιασθεί ένα μέρος του τον επόμενο χειμώνα με παράλληλη Έκθεση Βιβλίου.
«Η παρουσία των Ηρακλειωτών άλλωστε, σημείωσε ο Δήμαρχος , σ’ όλες τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις χειμώνα και καλοκαίρι το απέδειξε»

Επίσης ο κ. Κουράκης σημείωσε ότι οι Εκθέσεις βιβλίου αποτελούν μέρος της κουλτούρας της πόλης μας με στόχο την ανάπτυξη της Φιλαναγνωσίας , ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.

   «Ας μην ξεχνάμε , κατέληξε , ότι το βιβλίο δεν είναι μόνο εμπορικό προϊόν αλλά είναι και πολιτισμός και η στήριξη του ιδιαίτερα των Κρητικών συγγραφέων και του Κρητικού Βιβλίου θα είναι πάντα στις προτεραιότητές μας».

Οι βιβλιοπώλες από την πλευρά τους ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Ηρακλείου για την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή του στο βιβλίο με την αναβάθμιση του θεσμού των εκθέσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και την προσφορά του στο πολιτισμό.

τα τελευταία χρόνια
Δήμαρχο τίμησαν οι βιβλιοπώλες της πόλης εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την αγάπη και την έμπρακτη στήριξη του στο βιβλίο με την αναβάθμιση του θεσμού τα τελευταία χρόνια, αλλά και συνολικά για την προσφορά του στην πόλη, που έχει αλλάξει θεαματικά τα
βιβλιοπώλες της πόλης εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook