Την άποψη ότι ο λαός πρέπει να πει «όχι στο Μνημόνιο και όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και να μην δώσει ούτε μία ψήφο σε εκείνους που τρομοκρατούν το λαό, εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στον Σκαραμαγκά. Ανέφερε ότι ο κίνδυνος της άναρχης ή προγραμματισμένης πτώχευσης είναι υπακρτός, καθώς η κρίση επεκτείνεται και βαθαίνει στην Ευρωζώνη και κατηγόρησε όσους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης, γιατί αφήνουν το λαό ανοργάνωτο και αφοπλισμένο.

Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι το «όχι στο μνημόνιο, όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα. Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά απαλλαγή από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε.

«Είναι ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΚΚΕ παλεύει γι\’ αυτό σε συνδυασμό, βεβαίως, με το να γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο και ο φυσικός και ο υπόγειος και ο υπέργειος και ο πλούτος που έχουν παράξει οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια.

»Το ΚΚΕ πρέπει να είναι πανίσχυρο στη Βουλή, να αξιοποιήσει τη δυνατότητα στην επόμενη Bουλή που θα είναι κινούμενη άμμος, να υπάρξουν κάποιοι νόμοι που να ανατρέπουν κάτι, έστω και ένας νόμος φιλολαϊκός να βγει είναι θετικό. Και πάνω απ’ όλα πρέπει να οργανωθεί ο λαός για να διεκδικήσει το ψωμί του στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης» τόνισε η Αλ.Παπαρήγα.

Σχετικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι το ζήτημα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας βρίσκεται στον πυρήνα του πολιτικού ζητήματος της χώρας. Τόνισε δε ότι η λειτουργία των ναυπηγείων αποτελεί ζήτημα πολιτικής απόφασης της εκάστοτε κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της ΕΕ, η οποία είναι καθοριστικός παράγοντας για το
αν θα λειτουργούν ή όχι ναυπηγεία στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση της ΕΕ για λειτουργία ορισμένων ναυπηγείων στην Ευρώπη, ενώ η αμυντική βιομηχανία που συνδέεται με την λειτουργία ναυπηγείων, συγκεντρώνεται στην Βόρεια Ευρώπη.

«Δεν μπορεί κάποιος να θέλει την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ και ταυτόχρονα να θέλει και τη λειτουργία των Ναυπηγείων» ανέφερε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε ότι «τα σενάρια περί πτώχευσης δεν είναι μπλόφα, αυτή την στιγμή έχουμε σταδιακή χρεοκοπία και υπάρχει κίνδυνος να πάμε σε γενικευμένη, ενώ σε μια τέτοια περίπτωση, τα Ναυπηγεία \”τελείωσαν\”».

«Εμείς θέλουμε τα Ναυπηγεία να λειτουργήσουν και μάλιστα να προσλάβουν και προσωπικό, και τονίζουμε ότι με λαϊκή εξουσία θα λειτουργήσουν» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook