Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δ.Ο.Π.ΑΘ.Μ.Α.Η. και τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, διεξάγει το τοπικό πρωτάθλημα Μπότσια της 3ης Ηλικίας.

Συμμετέχουν 100 ηλικιωμένοι σε ομάδες των δύο (2) ατόμων.

Η τελική φάση του πρωταθλήματος, με τον Ημιτελικό και τον Τελικό θα διεξαχθεί με την απονομή μεταλλίων στους νικητές και αναμνηστικών συμμετοχής σε όλους τους ηλικιωμένους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 και ώρα 9:30 π.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ψυχαγωγίας και άθλησης του Τμήματος Κοινοτικής Φροντίδας Ν. Αλικαρνασσού (Μικράς Ασίας 3, δίπλα στο κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνας Μερκούρη»).

Το «Μπότσια», ως άθλημα, απευθύνεται σε ηλικιωμένους, σε παιδιά και σε Άτομα με Αναπηρία, σε επίπεδο δραστηριότητας, αναψυχής και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στη φιλοσοφία του ηλικιακού ανοίγματος των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας, το Κέντρο Αναψυχής και Αθλητισμού «Μπότσια», έχει φιλοξενήσει μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και του 3ο ειδικού δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ζεύξης Γενεών:
«Όταν η πείρα των ηλικιωμένων συναντά των ενθουσιασμό των νέων».

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Συγγελάκη πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου είναι το επόμενο Σχολικό έτος να διεξαχθεί τοπικό πρωτάθλημα «Μπότσια» με τη συμμετοχή των Σχολείων αρχικά της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αλικαρνασσού και στη συνέχεια με όλα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και άλλων συλλόγων πχ ατόμων με αναπηρία, σε μία προσπάθεια δημιουργίας σχέσεων συνεργασίας, αλληλεγγύης και κατανόησης μεταξύ των διαφόρων ομάδων του πληθυσμού.