Με στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, που οφείλονται – τουλάχιστον – στην κατανάλωση αλκοόλ, ο σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων και δύο club της περιοχής του Πλατανιά προχωρούν στην εφαρμογή μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα , στο πλαίσιο της καθιέρωσης του «οδηγού της παρέας» και της χρήσης των λεωφορείων του ΚΤΕΛ για την μετάβαση και επιστροφή από την καλοκαιρινή διασκέδαση, σχεδιάζονται τα εξής :

Τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης θα εκτελούν δρομολόγια και στην διάρκεια της νύχτας, ενώ όσοι τα προτιμούν – αντί των αυτοκινήτων τους – με το εισητήριο του ΚΤΕΛ θα δικαιούνται δωρεάν ποτό στα club.

Επίσης όσοι πηγαίνουν στα club και δηλώνονται ως «οδηγοί παρέας» θα δικαιούνται δωρεάν ποτά χωρίς αλκοόλ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, θα γίνουν αύριο στην 1 μμ και στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τους « Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. (Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης και τα club VILLA MERCEDES και MYLOS».

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση «ας βοηθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί στην δημιουργία κουλτούρας και συνείδησης για την καθιέρωση του οδηγού της παρέας και την χρήση της γραμμής του ΚΤΕΛ και γενικά των δημόσιων μεταφορικών μέσων κατά την μετάβαση και επιστροφή από την καλοκαιρινή διασκέδαση.»

Πινακίδες αντί μνημοσύνου

\"\"

Στο μεταξύ τους τελευταίους μήνες ο ΠΡΟΤΑ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας ακόμη πρωτοποριακής δράσης με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων σε σημεία όπου έχουν γίνει θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.
ΟΙ πρώτες πινακίδες «αντί μνημοσύνου» τοποθετήθηκαν στην διασταύρωση των οδών Σφακιανάκη και Τζανακάκη στην πόλη των Χανίων, όπου η υποχρεωτική στάση των οδηγών – λόγω των φαναριών – τους «υποχρεώνει» να τις διαβάζουν.

Αντίστοιχες πινακίδες θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία, με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει η συγκατάθεση των συγγενών των θυμάτων και θα είναι ξεκάθαρες οι συνθήκες και η υπαιτιότητα του θανατηφόρου τροχαίου.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των οδηγών έτσι ώστε να είναι πολύ πιο προσεκτικοί, ειδικά μέσα στην πόλη όπου συμβαίνουν πάρα πολλά θανατηφόρα τροχαία από παραβάσεις προτεραιότητας, πινακίδων κυκλοφορίας και φωτεινών σηματοδοτών.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook