Τον 64ο Βενιζέλειο Δρόμο και τον 1ο Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο, διοργανώνουν την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012, ο Δήμος Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων.

Για την διοργάνωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στο Δημοτικό Κατάστημα Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδιος σε θέματα Αθλητισμού, Δημήτρης Λειψάκης, η υπεύθυνη Αθλητισμού και Διά Βίου Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κατερίνα Τζομπανάκη ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, Γιώργος Αλογδιανάκης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου, Μανώλης Γρυφάκης.

Οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα στους συμπολίτες μας για μαζική συμμετοχή τόσο στον 64ο Βενιζέλειο Δρόμο όσο και τον 1ο Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο, ενώ επεσήμαναν ιδιαίτερα τα σημαντικά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας, που μπορεί να αποφέρει η συνεργασία μεταξύ των φορέων.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε, θα διεξαχθεί ο κλασικός λαϊκός αγώνας των 10.500 μέτρων, με αφετηρία από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και κατεύθυνση προς τους Τάφους των Βενιζέλων δια μέσου των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου, Ακρωτηρίου, Καλορίζικου και ακολουθώντας την ίδια διαδρομή επιστροφή στην Δημοτική Αγορά.
Ώρα έναρξης: 09:00

Ταυτόχρονα, και για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί ο Βενιζέλειος Ημιμαραθώνιος, με αφετηρία από το Ηρώο στο Θέρισο και εν συνεχεία, θα ακολουθηθεί η διαδρομή, Περβόλια, Μουρνιές, Αναγνώστου Γογονή, Λεωφόρος Ηρακλείου, Νεάρχου, Σφακιανάκη, Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ηρώων Πολυτεχνείου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου, Δαγκλή, Ελευθερίου Βενιζέλου και κατάληξη στην Δημοτική Αγορά.
Ώρα έναρξης: 08:30

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Στον Βενιζέλειο Δρόμο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 12 ετών και πάνω.

Η εγγραφή για την συμμετοχή μπορεί να γίνει με τους κάτωθι τρόπους:

– Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 1/6/2012
– Στα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, μέχρι και την 1/6/2012
– Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.
Η παραλαβή του τσιπ για χρονομέτρηση θα γίνεται από το Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 2/6/2012, από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.
Στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλιο, κύπελλο και αναμνηστικό δίπλωμα. Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 15 ετών και πάνω.
Η εγγραφή για την συμμετοχή στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο μπορεί να γίνει με τους κάτωθι τρόπους:
– Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 1/6/2012
– Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την 1/6/2012
– Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Και εδώ, η παραλαβή του τσιπ για χρονομέτρηση θα γίνεται από το Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 2/6/2012, από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 21:00.

Ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που θα τερματίσουν στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο, θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:
Κατηγορίες Ανδρών: 15-34 ετών, 35-49 ετών, 50+
Κατηγορίες Γυναικών: 15-34 ετών, 35+

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook