Νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην τοπική αγορά αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνέχεια της πρώτης Παγκρήτιας συνάντησης παραγωγών και εκπροσώπων ξενοδοχείων που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2012 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Διοργανώνει ειδική ημερίδα την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19.00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9), στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν παραγωγοί και εκπρόσωποι επιχειρήσεων τυποποίησης Κρητικών προϊόντων, καθώς επίσης εκπρόσωποι και ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, ταβερνών, εστιατορίων και σούπερ μάρκετ για να καταθέσουν προτάσεις για την καλύτερη διασύνδεση παραγωγής και κατανάλωσης στην Κρήτη.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και βρίσκεται στη διεύθυνση www.biz2crete.gr, μέσω της οποίας παραγωγοί και επιχειρηματίες θα μπορούν αντίστοιχα να πωλούν ή ν’ αγοράζουν Κρητικά φρέσκα ή μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα θα εκπαιδευτούν στον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μόνοι τους ΔΩΡΕΑΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση μέχρι και την Τρίτη 5 Ιουνίου  επικοινωνώντας με το Τμήμα Εμποροβιομηχανικών και Επαγγελματοβιοτεχνικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τηλ: 2810 247041, υπεύθυνη κ. Έφη Κουτεντάκη.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των φορέων: Περιφέρεια Κρήτης, Επιμελητήριο Χανίων, Επιμελητήριο Ρεθύμνου, Επιμελητήριο Λασιθίου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Κρήτης, Παγκρήτιος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook