Στο Δημαρχείο Ηρακλείου, βρέθηκε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. George Frowick και συνεργάτες του, στο πλαίσιο της επίσημης προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Κρήτη.

Το Αμερικανό ακόλουθο, υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης και ο Προϊστάμενος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρης Σάββας, με τους οποίους είχε συνάντηση συνεργασίας για περίπου δύο ώρες.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Γιαλιτάκης, αφού αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς και Πολιτισμού και στις υποδομές που υπάρχουν αλλά και κατασκευάζονται για τον σκοπό αυτό (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο, Κτίριο Ακτάρικα-Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ενετικά Τείχη & Πύλες κ.α.), εκφράστηκε η βούληση και των δύο πλευρών για μελλοντικές συνεργασίες σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τη Νεανική Επιχειρηματικότητα κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, συνέδρια, προγράμματα ανταλλαγής νέων και άλλες δράσεις, που μπορούν να φιλοξενηθούν στην πόλη μας, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Στο τέλος της συνάντησης τους, επισκέφτηκαν μαζί τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, αλλά και Τμήμα της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, όπου ο κ. Frowick έμεινε εντυπωσιασμένος, απ’ τον πνευματικό πλούτο που διαθέτει (εκδόσεις, αρχειακό υλικό, ψηφιοποιήσεις αρχείων κ.α.).