Επισκέψιμα θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα Δυτικά Νεώρια μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις οποίες προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου.

‘Ήδη όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης επισκεπτόμενος το χώρο μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Καμπανό αλλά και την προϊσταμένη του γραφείου τειχών κ. Γιάννα Κίρκα έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός του χώρου από συνεργεία του Δήμου.

Επίσης ο ΟΛΗ σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου αντικατέστησε τη περίφραξη και πλέον τα Νεώρια είναι ορατά ενώ το επόμενο διάστημα θα ηλεκτροφωτισθούν.

Όπως είπε ο κ. Κουράκης στις σκέψεις του Δήμου Ηρακλείου είναι μετά την αποκατάσταση του χώρου να πραγματοποιηθούν και κάποιες ειδικές εκθέσεις .

Επίσης είναι γνωστό ότι μετά από Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος έχουν επιλεγεί οι βραβευμένες μελέτες για τα Ανατολικά και Δυτικά Νεώρια που μετά και την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) θα υλοποιηθούν εντασσόμενες σε ένα γενικότερο σχεδιασμό (ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ) για την ανάδειξη και επανάχρηση των Νεωρίων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έχει συνεργασία με τον πρόεδρο του Ο.Λ.Η κ. Γιάννη Μπρά για θέματα τουρισμού-κρουαζιέρας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook