Αθωώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Στην ανακοίνωση της η Επιτροπή αγώνα εκφράζει την ικανοποίηση για την απόφαση. 

\’\’Η αλήθεια είναι ότι τα μέλη της Επιτροπής μας κλήθηκαν στο Δικαστήριο να δικαστούν γιατί μπήκαν μπροστά και οργάνωσαν έναν τίμιο αγώνα ενάντια στο διαχρονικό στόχο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που με πρόσχημα την κρίση και το χρέος, ξεπουλούν στο μεγάλο κεφάλαιο ένα φιλέτο γης με σημαντική υποδομή αντί αυτό να αξιοποιηθεί προ όφελος του λαού της περιοχής όπως ζητά η Επιτροπή μας.

Η κλήση στο Δικαστήριο των μελών μας εντάσσετε στη στρατηγική τρομοκράτησης του λαού της περιοχής, όπως γίνεται σε κάθε χώρο δουλειάς και αγώνα, ώστε να σκύψει το κεφάλι και να περάσουν τα βάρβαρα αυτά μέτρα χωρίς αντίσταση.

Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αποτελεί μέρος του προγράμματος των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, και της “τρόικα” που μαζί με το τσεκούρωμα των ήδη πενιχρών μισθών και συντάξεων, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, των Συλλογικών Συμβάσεων, την γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας, τριετιών, οικογενειακών, και άλλων ελάχιστων κοινωνικών παροχών, τα χαράτσια, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων επιδιώκουν τη διάσωση του κεφαλαίου και τη χρεοκοπία του λαού.

Η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τις ιστορικές τους ευθύνες. Κάθε βήμα συμβιβασμού και υποταγής σε όλα αυτά τα μέτρα είναι βήμα προς την εξαθλίωση.

Καλεί το λαό να υπερνικήσει το φόβο και την τρομοκρατία. Με οργάνωση και αλληλεγγύη πρέπει να δώσει καθολική και μαχητική απάντηση ενάντια στη γενικευμένη αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση που θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις εκλογές του Ιούνη.

Να μην έχει καμιά αυταπάτη ότι “εξουσιοδοτώντας” μια κυβέρνηση της “Αριστεράς” και καθισμένος στον καναπέ του θα του λύσει τα προβλήματα.

Η Επιτροπή αγώνα χαιρετίζει τους εκατοντάδες αγωνιστές που συμμετείχαν μαζί μας στον δίκαιο αυτό αγώνα και εκείνους που προσήλθαν στο δικαστήριο και έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους.

Χαιρετίζει τα δεκάδες εργατικά Σωματεία, τους Μαζικούς και Επιστημονικούς φορείς, τα Δημοτικά Συμβούλια και παρατάξεις που με ψηφίσματα και άλλους τρόπους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους.

Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα της ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,

Θα συμβάλει με τις δυνάμεις της ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που θα διαμορφώσει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους, και θα αναπτερώσει λαϊκές συνειδήσεις ώστε να ετοιμαστούν να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν ένα άλλο – προς όφελος τους – δρόμο ανάπτυξης.

Μια λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα έχει επίκεντρό της την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Μια εξουσία όπου ο πλούτος θα ανήκει στους εργαζόμενους που τον παράγουν, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και τη δημόσια γη, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.’’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook