Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας φέρνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Μετά την VPRC, έρχεται η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία δείχνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οκτακομματική Βουλή.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,2%, ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με διαφορά δέκα μονάδων (15,2%). Τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, με εμφανώς μειωμένα τα ποσοστά του. Ενώ όλες οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν πτώση της Χρυσής Αυγής, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου το φέρνει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 8,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά 5,6% και 5,4% αντίστοιχα. Επιπρόσθετα η συνεργασία Μάνου – Τζήμερου φαίνεται να αποδίδει, μιας και μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. Τέλος τη δυναμική της φαίνεται να χάνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη η οποία βλέπει το ποσοστό της να πέφτει στο 3,8.

Αρκετό ενδιαφέρον έχουν και οι υπόλοιπες καρτέλες, στις οποίες γίνεται ξεκάθαρη η πρόθεση των πολιτών να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ακόμα φαίνεται το πόσο συσπειρωμένα είναι τα κόμματα και που διοχετεύονται οι διαρροές των κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ 29%, με ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 26,7%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook