Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, στα πλαίσια των «μαθημάτων μουσικοθεάτρου» που πραγματοποιούνται στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό κα Ξόμαλη Κυριακή, διοργάνωσαν με επιτυχία, τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Η Πριγκίπισσα Δυσκολούλα» του Ευγένιου Τριβιζά, το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας. Πολλά ήταν τα μικρά παιδιά που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 

Αναφερόμενη στις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την προώθηση της αναγνωσιμότητας αλλά και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών κα Χουδαλάκη Βιβή τόνισε μεταξύ άλλων: «Στην εποχή μας ο παραδοσιακός ρόλος των Βιβλιοθηκών ως χώρος συλλογής βιβλίων ανατρέπεται.

 Οι Βιβλιοθήκες ανοίγονται στην κοινωνία προσφέροντας υπηρεσίες, με σκοπό να καλύψουν ανάγκες τόσο του ενήλικου όσο και του παιδικού κοινού τους. Οι Παιδικές –Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, δίδουν στα παιδιά τη δυνατότητα εκτός από τον καθημερινό δανεισμό και τη χρήση επιτραπέζιων εκπαιδευτικών παιχνιδιών, την ενασχόληση τους με πολλές δραστηριότητες, όπως μαθήματα μουσικοθεάτρου, συμμετοχή στις Παιδικές Λέσχες Ανάγνωσης, συμμετοχή στην «εκδρομή της Κυριακής», συμμετοχή  σε  μαθήματα εκμάθησης σκακιού και τόσα άλλα, για να απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους.

Για τα μαθήματα μουσικοθεάτρου,  στόχος μας αφ ενός,  να συνδυάσουμε αρμονικά το βιβλίο, τη μουσική  και το θέατρο και αφ’ ετέρου, η δημιουργία μιας μουσικοθεατρικής παράστασης από τους ίδιους τους μαθητές που έχουν \”δουλέψει\” εκ θεμελίων όλη την πορεία και το στήσιμό της. Να νιώσουν τα παιδιά μας μικροί δημιουργοί, να αγαπήσουν το βιβλίο και να νιώσουν ότι μπορούν να σταθούν δυνατοί στο σανίδι!

Ευχαριστούμε την κ. Ξόμαλη για την συνεργασία , τον ενθουσιασμό και τη θέρμη που αγκάλιασε το όλο πρόγραμμα, αλλά και που, στα πλαίσια των μουσικοθεατρικών μαθημάτων, διοργανώσαμε και τη δραστηριότητα «Εκδρομή της Κυριακής». Μια Κυριακάτικη απογευματινή εκδρομή με τα παιδιά, σε διάφορα μέρη της πόλης μας, με σκοπό  να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να ανακαλύψουν τρόπους έμπνευσης και δημιουργίας. Την ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της όπως ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς, που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στις δράσεις αυτές».

Παράλληλα η κα Χουδαλάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Δημοτική Αρχή και στο Δήμαρχο Χανίων Μ. Σκουλάκη «για την υποστήριξη  του έργου και των πρωτοβουλιών των Βιβλιοθηκών» ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο κλείσιμο της εκδήλωσης  προτάθηκε  από τα παιδιά κουμπαράς και τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Χανίων.

Σημειώνεται ότι η παράσταση «Πριγκίπισσα Δυσκολούλα» θα παρουσιαστεί ξανά,  την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.30μ.μ. στο Βενιζέλειο Ωδείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook