«Πείτε όχι στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο», καλεί τους Ιρλανδούς ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, τονίζοντας παράλληλα πως δεν είναι δυνατόν ένας λαός να αποφασίσει για κάτι τόσο σοβαρό με γνώμονα το αν θα … εκνευρίσει τη Γερμανία!

Ο διάσημος οικονομολόγος δήλωσε, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό BBC 4 , πως στο δημοψήφισμα της Πέμπτης οι Ιρλανδοί καλούνται να λάβουν μια δύσκολη απόφαση, πλην όμως ο ίδιος τους συμβουλεύει να καταψηφίσουν την υιοθέτηση του περιβόητου Δημοσιονομικού Συμφώνου καθώς αυτό ενισχύει στο έπακρο την ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας, την οποία ευθέως χαρακτήρισε ως μια «βαθιά καταστροφική πολιτική που οδηγεί στην διάλυση της ευρωζώνης».

Μάλιστα ο κ. Krugman απέρριψε το ενδεχόμενο να …εκνευρίσει τη Γερμανία μια αρνητική ιρλανδική ψήφος και να αποκόψει την χώρα από τα ταμεία διάσωσης και την ίδια την ευρωζώνη.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα ότι η πολιτική αυτή δεν μπορεί να αποδώσει», για να καταλήξει ευχόμενος οι Ιρλανδοί να στείλουν με το δικό του «όχι» ένα «ελπιδοφόρο μήνυμα» προς την κατεύθυνση δραστικών αλλαγών καθώς, όπως πιστεύει, «η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση ήταν ένα λάθος από την στιγμή που υπογράφηκε η Συνθήκη του Μάαστριχ»!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook