Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των σπουδαστών της 9ης εκπαιδευτικής σειράς, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στην Θεσσαλονίκη, στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), ημερίδα με θέμα τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Την Ημερίδα διοργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και η ΑΔΙΣΠΟ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διοικητής της Σχολής Ταξίαρχος Δημήτριος Κουτρουμάνης, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Ιδρύματος Κώστα Νικολάκαρος.

Ομιλητές ήταν οι Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με θέμα «Όψεις της αλυτρωτικής πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Κρητικό και Κυπριακό ζήτημα», ο Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών ΔΙΠΑΕ, με θέμα «Ζητήματα της ενσωμάτωσης των Νέων Χωρών», ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Βενιζέλος και το Μακεδονικό ζήτημα» και ο Γιάννης Μουρέλος, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., με θέμα «Η κληρονομιά της τετραετίας 1928-1932».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook