Η νορβηγική αστυνομία πιστεύει ότι ο \’Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε 77 ανθρώπους στην περσινή διπλή βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσε στο Όσλο, έδρασε μόνος του, όπως δήλωσε ένας αστυνομικός στο δικαστήριο. Δικαστήριο του Όσλο άκουσε τις μαρτυρίες των αστυνομικών που περιέγραψαν πώς κατέγραψαν τη ζωή του Μπρέιβικ, τα ταξίδια του και τη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο μέχρι τις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου 2011.

«Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Δεν υπάρχει τίποτε που να αφήνει να εννοηθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε βοήθεια», δήλωσε ο Κένεθ Βίλμπεργκ της αστυνομίας του Όσλο.

Συνολικά περίπου 1.000 αστυνομικοί στη Νορβηγία έχουν πάρει μέρος στην έρευνα σχετικά με τις επιθέσεις του Μπράιβικ, η οποία συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή εργάζονται σε αυτήν περίπου 50. Οι ερευνητές έχουν εξετάσει επίσης και το μανιφέστο του Μπρέιβικ, το οποίο έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίγο πριν τις επιθέσεις, ενώ ανέκριναν και τους 50 ανθρώπους που αναφέρει σε αυτό ο Μπρέιβικ.

Ο Βίλμπεργκ επεσήμανε ότι ο Μπρέιβικ ήθελε να στείλει το μανιφέστο σε περισσότερες από 8.000 διευθύνσεις, αλλά πρόλαβε να το στείλει μόλις σε 1.000. Ο Μπρέιβικ είχε δηλώσει ότι στη διάρκεια των ταξιδιών του στο εξωτερικό συναντήθηκε με μέλη του δικτύου των Ναϊτών Ιπποτών, το οποίο παραμένει ενεργό. Η αστυνομία από την πλευρά της είναι βέβαιη ότι αυτό το δίκτυο δεν υπάρχει, ενώ ένας αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα σημείωσε ότι τα ταξίδια του Μπράιβικ στο εξωτερικό «είχαν ως στόχο την εξεύρεση χρημάτων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook