Τελευταία ενημέρωση : 23:08

Υπό έλεγχο τέθηκε περίπου στις 11 το βράδυ η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 8  σε περιοχή κόντα στο ΜΑΙΧ στα Λειβάδια της Σούδας στα Χανιά και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη και των Λενταριανών απειλώντας σοβαρά κατοικίες.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων , πυροσβεστικά οχήματα από το κλιμάκιο των Βρυσσών, από το Ρέθυμνο, τρία οχήματα- υδροφόρες του Ναυστάθμου της Σούδας, της 115 Πτέρυγας Μάχης ενώ στην κατάσβεση συνεβαλαν και οχήματα του δήμου Χανίων καθώς και πυροσβεστικά οχήματα των υπόλοιπων δήμων, συνολικά 24 στον αριθμό.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καταβάλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προφυλάξουν τα σπίτια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή από τη φωτιά που ήταν για αρκετή ώρα ανεξέλεγκτη και περιλιελάμβανε  τρία μέτωπα. Μάλιστα το ένα από τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονταν πολύ κοντά στο στρατόπεδο στην περιοχή του Βλητέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Ιωάννη, των Λενταριανών αλλά και της περιοχής Λειβάδια βρίσκονταν επί ποδός και συνεδράμαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς η ένταση της πυρκαγιάς ήταν πολύ ισχυρή και  απειλούσε τις κατοικίες τους.

Τελικά και έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης αλλά και καθώς οι ισχυροί άνεμοι εξασθένησαν η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο κατακαίωντας πάντως ένα σημαντικό κομμάτι πράσίνου στις  περιοχές Λειβάδια, Λενταριαννά και \’Αγιος Ιωάννης.

Τα αίτια που προκξάλεσαν τη φωτιά θα διερευνηθούν από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook