Μετά την διάψευση του δημοσιεύματος του Reuters από τον Λουκά Παπαδήμο (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ εδώ), σύμφωνα με το οποίο είχε παροτρύνει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προειδοποιήσει για τους κινδύνους από πιθανή αθέτηση των συμφωνιών, ο πρώην πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη σε βέλγικη εφημερίδα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την πολιτική περικοπών και των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν μπορούν να γίνουν πολλές αναπροσαρμογές στην δανειακή συμφωνία και το περιθώριο ελιγμών της νέας κυβερνητικής ομάδας θα είναι περιορισμένο», δήλωσε ο κ. Παπαδήμος στην εφημερίδα De Tijd.

Παράλληλα υπογράμμισε πως «όποιος συνασπισμός κι αν σχηματιστεί, πρέπει να συνεχίσει την πολιτική περικοπών και μεταρρυθμίσεων».

Επιπρόσθετα σημειώνει πως η Ελλάδα ακολουθεί τον δρόμο προς την ανάπτυξη και ίσως να επιτευχθούν αλλαγές στα επιτόκια μέσω της αλλαγής του χρονοδιαγράμματος για την αποπληρωμή των δανείων. Επίσης εκτιμά πως οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια μείωση των επιτοκίων χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως η κάμψη που παρατηρείται στα ποσοστά του, αποδίδεται στο ότι οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει πως θα είναι το βιοτικό τους επίπεδο εκτός Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook